Business Link pod záštitou Skanska vstupuje na český trh

Jeden z nejrychleji rostoucích co-workingových řetězců oznamuje vstup na český trh. Business Link pod záštitou Skanska otevře svou první provozovnu v Praze v červenci tohoto roku. Ta se bude nacházet v kancelářské budově Visionary v Praze 7 a nabídne přibližně 4 700 metrů čtverečních nejmodernějších co-workingových prostor pro zhruba stovku lidí, i 159 soukromých kanceláří a pět konferenčních místností.

„Své prostory vytváříme pro nejnáročnější klientelu. To mě naplňuje přesvědčením, že naše kanceláře si zvolí čeští podnikatelé budoucnosti, start-upy i korporace. Do České republiky jsme se rozhodli vstoupit, neboť se jedná o jeden z nejslibnějších evropských trhů s mimořádným potenciálem pro obchodní růst,” uvedl Dariusz Żuk, generální ředitel společnosti Business Link.

Business Link si pro své kanceláře vždy vybírá jen ty nejlepší lokality. Kancelářská budova Visionary tuto podmínku splňuje ideálně. Nachází se v jedné z nejdynamičtěji se rozvíjející pražských čtvrtí – v Praze 7 – Holešovicích. Tato čtvrť je vzdálena pět minut jízdy z centra města a samotná budova Visionary je umístěna přímo na dopravním uzlu. Toto výhodné dopravní spojení metrem, autobusem, tramvají i vlakem přinese všem klientům Business Link z celé Prahy snadnou dosažitelnost.

Samotná budova byla navržena renomovaným architektonickým studiem Jakub Cígler Architekti, a pokud jde o pracovní prostory, odpovídá nejaktuálnějším trendům. Skleněná fasáda vyplňuje interiér přirozeným světlem a propůjčuje mu prosvětlený a moderní vzhled. Budova usiluje o získání nejvyšší certifikace LEED Platinum a nově také WELL, který měří kvalitu pracovního prostředí s důrazem na zdraví a duševní pohodu lidí.

Business Link dynamicky rozvíjí svou obchodní činnost na polském trhu, kde má dnes patnáct provozoven. Nedávno společnost otevřela své co-workingové kanceláře v budovách Astoria ve Varšavě a Maraton v Poznani. Nová provozovna Business Link v budově High 5ive bude již brzy otevřena v Krakově. Vstup na pražský trh je začátkem zahraniční expanze této společnosti.

„V příštích dvou letech otevře Business Link devět nových provozoven o celkové ploše 30 000 – 40 000 metrů čtverečních ve městech jako jsou Budapešť a Bukurešť. Díky této expanzi se staneme největší sítí sítí nájemních co-workingových prostor a soukromých kanceláří ve střední Evropě. Přítomnost Business Link v naší budově napomáhá nejucelenější nabídce společnosti Skanska pro pestrou paletu subjektů na trhu střední a východní Evropy,” uvedl Jarosław Bator, ředitel obchodního rozvoje společnosti Skanska a provozní ředitel společnosti Business Link.

Otevírání co-workingových prostor v kancelářských budovách třídy A, které do současnosti využívali pouze globálními hráči na trhu, je posilující trend. Společnosti, zejména centra obchodních služeb, požadují více flexibilní kancelářské prostory pro hledání talentů, adaptabilní uspořádání kanceláří, potenciální akvizici inovačních start-upů, jakož i snižování nákladů spojených se správou nemovitostí. Díky pracovním prostorám, jako jsou například prostory v budově Visionary společnosti Business Link, mají možnost si pronajmout kancelářský prostor ad hoc bez nutnosti tradičních smluvních závazků. Partnerství společností Skanska a Business Link přináší nájemcům dodatečné kreativní kancelářské prostory, které jsou přístupné non-stop, lze si je pronajmout na požádání a podle potřeby s akceleračním a mentoringovým balíčkem. To současně stimuluje růst malých podniků a podnikatelů na volné noze, kteří mohou snadněji získat kontakt s globálními hráči.

Další informace

  • Skanska – jedna z největších stavebních a developerských společností na světě – investovala v dubnu 2017 do společnosti Business Link deset milionů EUR. Tato investice je rozložena v čase a závisí na splnění vzájemně dohodnutých obchodních cílů. Tento velký mezinárodní hráč nyní podporuje rozšiřování tohoto co-workingového řetězce ve střední a východní Evropě, v němž společnost Skanska působí jako komerční developer na deseti největších trzích.
  • Business Link vytváří nejen prostory k pronájmu, ale podporuje i společnosti v každé fázi jejich vývoje. V příštích několika letech má společnost Business Link ctižádost se stát největší komunitou podnikatelů budoucnosti ve střední a východní Evropě.
  • Nabídka společnosti Business Link odpovídá světovému trendu takzvaného co-workingu 2.0. Jedná se o ucelenou službu spojenou s kancelářskými prostory – kreativními a moderními prostory s odpočinkovými zónami, funkčními kuchyňkami, a designovými tichými pracovními stanicemi, které však obsahují i hravé prvky, jako jsou lezecké stěny a sauny. Na druhé straně jsou, kromě tradičního co-workingu, důležitou součástí nabídky i soukromé kanceláře k pronájmu a non-stop dostupné konferenční místnosti, společně s rozvinutými akceleračními programy pro podnikatele.
  • Ke klientům společnosti Business Link dosud patří Uber, Brand24, Groupon a řada dalších zákazníků.