ERV Evropská slaví 25 let na českém trhu

Praha, 6. března 2018 – Historie pojišťovny sahá až do roku 1907, kdy Max von Engel založil v Budapešti první Evropskou cestovní pojišťovnu, která od roku 1993 obnovila činnost i v ČR. Během 25 let se stala jedničkou na trhu cestovního pojištění, která dnes pojistí kolem milionu klientů ročně. Spolupracuje s 9 z 10 největších cestovních kanceláří a v cestovním ruchu drží zdaleka největší tržní podíl v prodeji cestovního pojištění.

ERV Evropská pojišťovna v číslech

ERV Evropská za 25 let svého působení v ČR pojistila již více než 10 milionu klientů a jen v loňském roce vybrala na pojistném přes 560 milionů korun.
„Téměř třetinový meziroční nárůst přijatého pojistného a udržení ziskovosti
– to je výsledek, na nějž je celý náš tým spolupracovníků přirozeně a právem hrdý,“ hodnotí loňský rok Vladimír Krajíček, předseda představenstva ERV Evropské pojišťovny.

ERV Evropská 15 let v řadě zvítězila v odborné soutěži TTG Travel Awards v kategorii „Nejlepší cestovní pojištění“ a desetkrát byla oceněna prvním místem v anketě Pojišťovna roku v kategorii „Specializované pojištění“. Od roku 2014 je dle vybraného pojistného jedničkou na trhu cestovního pojištění se zhruba pětinovým podílem. ERV Evropská spolupracuje s 9 z 10 největších cestovních kanceláří a hraje tak významnou roli i v cestovním ruchu.

Vy cestujete. My se staráme.

V ERV Evropské pracují přední specialisté na cestovní ruch i zdravotní péči v zahraničí. Díky jejich znalostem a mezinárodním zkušenostem může pojišťovna nabízet kvalitní služby rozmanitým klientům, cestovním kancelářím i firmám. Komplexní balíčky pojištění jsou sestaveny tak, aby nejlépe odpovídaly danému typu zahraniční cesty. Pro maximální bezpečí a klientský servis má pojišťovna vlastní asistenční službu, která např. jen v Praze zaměstnává více než 100 vyškolených odborníků. Asistenční centrála je všem klientům k dispozici z celého světa non-stop v češtině.

„Pro řešení nouzových situací kdekoli v místě pobytu provozuje skupina ERV celosvětovou sít 13 Euro-Center, řízenou z Prahy, která každoročně vyřeší přes 130 tisíc složitých případů klientů z celé řady zemí od Ruska až třeba po Portugalsko,“ říká ředitel obchodu a marketingu Ondřej Rušikvas.

Největší případy v historii ERV Evropské

V roce 2017 ERV Evropská vyplatila jedno z nejvyšších pojistných plnění ve své historii. Klient po mozkové příhodě zůstal měsíc v nemocnici v USA, z toho většinu času na JIP, a poté byl leteckou ambulancí převezen zpět do České republiky. Celkové náklady se vyšplhaly na 9,9 milionů korun.

Mezi nejdražší pojistné události patřila také léčba handicapovaného cyklisty, šestinásobného paralympijského šampiona, Jirky Ježka. Ten utrpěl mnohačetná zranění pří pádu v rámci závodu MS handicapovaných v americkém Greenville. Do „akce Ježek“ bylo zapojeno během 11 dnů 10 lidí, kteří museli udělat přes 250 úkonů, aby se závodník mohl vrátit do vlasti. „Celkové náklady na operace, léčbu v Americe a návrat domů se vyšplhaly na tři a půl milionu korun,“ doplňuje Ondřej Rušikvas.