Panasonic uvádí rozšířenou řadu studiových kamer

Společnost Panasonic Business oznámila uvedení nového systému studiových kamer určených pro produkci, pronájem a přímé přenosy.

Kamera AK-UC4000, nově rozšířená o snímač S35mm MOS, je vybavena výstupy v Ultra HD a Full HD a bude v prodeji na jaře roku 2018 v Evropě i Severní Americe.

Vlajková loď studiové kamery bude doplněna také novou řídicí jednotkou kamery (AK-UCU600). Kamera a řídicí jednotka kamery mají stejný formát jako systém UC3000, ale navíc je kamera vybavena také UHD obrazovým snímačem 4.4K a dosahuje 2 000 řádků televizního obrazu a S/N 62 dB. 2 x 12G SDI a 4 x 3G (dvojité 4 x 3G je k dispozici volitelně) jsou standardem. Všechny výstupy nezávisle podporují formáty HDR (HLG) a SDR.

Rozhraní Media over IP (MoIP) spolu s SMPTE-2022 a SMPTE-2110 pro konfigurace s dálkovým ovládáním budou k dispozici jako volitelné doplňky na podzim roku 2018. Kamerový systém AK-UC4000 bude později během roku v základu také podporovat HD v rychlostech 2 x, 3 x a 4 x.

Kameru bylo možné si prohlédnout na veletrhu ISE 2018 v Amsterdamu jako součást studiového systému, který zahrnuje také řídicí jednotku kamery AK-UCU600, panel dálkového ovládání AK-HRP1000 a LCD barevný hledáček AK-HVF100. Kombinovaná cena tohoto systému je nižší než 60 000 € (doporučená maloobchodní cena).

„Nový systém studiových kamer Panasonic má v porovnání s konkurencí vynikající poměr ceny a výkonu,“ říká Stefan Hofmann, Panasonic Manager Sales Engineering Live Operation. „Jedinečným prvkem je, že velký počet produktů společnosti Panasonic, jako například kamery EVA1, VariCam LT, PTZ a další kamery z řady profesionálních kamer, lze ovládat stejnými dálkovými ovládacími panely HRP1000 a HRP1005. V oblasti živých akcí jde o nenahraditelnou výhodu.“  

Další informace o produktech Panasonic Broadcast a ProAV najdete na https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/vyrobky-a-sluzby

Další fotografie ke stažení zde: https://pramconsulting-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/jiri_kroulik_pram_cz/Eq4tbUI9gatBm5xLRRF4Xu4BbGkXlYI4SGc62dWYjvs8zw?e=3nPsWS

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global