Zpráva Quocirca Global Print 2025 potvrdila vedoucí pozici Y Softu v oblasti digitální transformace

6. března Brno – Společnost Y Soft, přední poskytovatel podnikových workflow řešení, patří podle zprávy Global Print 2025 mezi nejlépe připravené poskytovatele pro podnikové digitální iniciativy. Stojí za tím zejména klíčový produkt firmy – platforma YSoft SafeQ. Zprávu vydala analytická společnost Quocirca a Y Soft nabízí ucelený souhrn jejích hlavních závěrů.


Součástí rozsáhlé zprávy na téma budoucnosti podnikového tisku je také pohled na digitální pracoviště v roce 2025. Přestože tisk bude podle této předpovědi i nadále hrát určitou roli, jeho význam bude slábnout. Firmy se totiž budou stále více soustředit na technologie a procesy, které jim umožní zvyšovat efektivitu a produktivitu a posilovat bezpečnost.

7 klíčových oblastí digitální transformace

Quocirca také podnikla průzkum mezi zákazníky, aby zjistila, které oblasti digitální transformace považují za nejdůležitější. Platforma YSoft SafeQ všechny tyto trendy reflektuje, a Y Soft je díky tomu již nyní připraven vycházet vstříc očekáváním zákazníků v oblasti digitální transformace.

 

  • Privátní, hybridní nebo veřejný cloud (46 % dotázaných zákazníků)

 

Platforma YSoft SafeQ je kompatibilní s prostředím privátního a hybridního cloudu. Díky integraci YSoft SafeQ se službami Azure AD mohou zákazníci využívat jednotné autentizace (single sign-on) do cloudových služeb a multifunkčních zařízení či tiskáren připojených k síti.

 

  • Mobilní tisk (45 % dotázaných zákazníků)

 

Bezpečný mobilní tisk je jednou z klíčových výhod YSoft SafeQ. Navíc je YSoft SafeQ jedinou podnikovou tiskovou službou s certifikací od Mopria, asociace poskytující standardy pro tisk na mobilních zařízeních s OS Android.

 

  • Zabezpečení (43 % dotázaných zákazníků)

 

Kromě zabezpečeného přístupu k tiskovým zařízením a funkci pull-printing (dokument lze po autentizaci vytisknout na jakémkoli zařízení v síti) YSoft SafeQ také šifruje komunikaci v rámci celé instalace a také s dalšími systémy (například dokumentovými úložišti třetích stran, sdílenými síťovými složkami či e-mailovými službami). Poskytuje svým zákazníkům také odpovídající nástroje pro optimalizaci vůči GDPR.

 

  • Digitalizační workflow (40 % dotázaných zákazníků)

 

Automatizovaná skenovací workflow, která jsou součástí YSoft SafeQ, usnadňují administrátorům proces digitalizace papírových dokumentů. S rozšiřující se knihovnou konektorů třetích stran tak organizace mohou snižovat využití papíru i riziko chyb způsobených lidským faktorem při zpracování papírových dokumentů či při skenování do e-mailové schránky.

 

  • Model As-a-service (35 % dotázaných zákazníků)

 

Od roku 2015 Y Soft nabízí svou platformu YSoft SafeQ a návaznou podporu a servis jako předplacenou službu, a to pro multifunkční zařízení všech výrobců.

 

  • Umělá inteligence (33 % dotázaných zákazníků)

 

Y Soft hledá pomocí inciativy YSoft Labs a investiční divize Y Soft Ventures možnosti pro budoucí využití robotiky a umělé inteligence v oblastech kyberbezpečnosti a ověřování kvality.

 

  • Prediktivní analýza (23 % dotázaných zákazníků)
    Ucelené reporty YSoft SafeQ lze jednoduše integrovat s předními analytickými aplikacemi jako PowerBI, Tableau a NewFieldIT’s CompleteView. Poskytují tak zákazníkům informace potřebné k optimalizačním rozhodnutím.

 

„Zpráva Global Print 2025 potvrzuje, že s nástupem digitálních trendů bude oblast podnikového tisku čelit řadě výzev. Y Soft prokazuje odhodlání a vizi stát v čele všech klíčových změn v tomto odvětví. Svou pozici může opřít o inovativní produkty a služby, které umožní provoz digitálních workflow v prostředích postavených na mobilních a cloudových technologiích,” říká Louella Fernandes, hlavní analytik společnosti Quocirca.

Zpráva Global Print 2025 identifikuje jako jednu z oblastí, kde poskytovatelé mohou vycházet nově vznikajícím digitalizačním potřebám zákazníků, i 3D tisk. YSoft be3D® eDee je jediné řešení pro 3D tisk, které kombinuje 3D tiskárnu a plnohodnotné funkce pro řízení 3D tisku. Celé řešení je součástí platformy YSoft SafeQ. Ta tedy svým zákazníkům poskytuje příležitost k dlouhodobému využití jejich investice. Poskytovatelům tiskových služeb zase otevírá cestu k nové oblasti pro další růst.

Zprávu Quocirca si lze v plném znění zakoupit na stránce www.print2025.com.

O společnosti Y Soft

Y Soft poskytuje chytrá podniková řešení, díky nimž organizace fungují efektivněji. Naše platforma YSoft SafeQ pomáhá zákazníkům řídit, optimalizovat a zabezpečit tisk i digitalizaci dokumentů. V rámci řešení pro 3D tisk se soustředíme na segment vzdělávacích institucí, kde nabízíme unikátní propojení technologie 3D tisku s komplexním nástrojem pro řízení a účtování tisku. Díky našemu řešení mohou školy spolehlivě a efektivně zapojovat 3D tisk do svých výukových plánů.

Y Soft vznikl v roce 2000. Společnost sídlí v Brně, celosvětovou sítí poboček pak pokrývá Severní a Latinskou Ameriku, Evropu, Blízký východ a Afriku a region Asie a Pacifiku včetně Austrálie. Více informací naleznete na www.ysoft.com.