Olympijský hokejový zápas mezi Českem a Olympijskými sportovci Ruska se stal nejsledovanější událostí vysílanou prostřednictvím internetu

Praha, 7. března 2018 – Během přenosu olympijského semifinálového utkání české hokejové reprezentace byl zaznamenán rekord v objemu vystreamovaných dat na platformě iVysílání České televize, kterou technologicky dodává největší český dodavatel IPTV a OTT řešení, společnost nangu.TV, ve spolupráci s jedním ze svých zákazníků, společností O2 Czech Republic, zajišťující konektivitu.

Během hokejového zápasu bylo z platformy nangu.TV vystreamováno přes 600Gbps datového toku, zápas zároveň sledoval i rekordní počet 164 000 diváků, přičemž špička sledovanosti pak dosahovala 500 000 diváků a bylo tak významně překonáno dosavadní maximum z roku 2015. Semifinálový hokejový zápas zimních olympijských her se tak stal historicky nejsledovanější událostí, která byla vysílána prostřednictvím internetu na platformě iVysílání České televize.

„Jsme velmi hrdí na to, že jsme mohli prokázat vysokou kvalitu dodávaného řešení v podobě škálovatelnosti a stability takového počtu odbavených streamů. nangu.TV si tímto nadále potvrzuje pozici leadera IPTV a OTT řešení na středoevropském trhu,“ dodává Zdeněk Gerlický, generální ředitel společnosti nangu.TV.

O společnosti nangu.TV

nangu.TV je česká softwarová firma zabývající se vývojem kompletního řešení pro multimediální platformy IPTV a OTT. V tomto velmi dynamickém odvětví se pohybuje už více než 10 let a vybudovala si pozici lídra trhu střední a východní Evropy. Jejím cílem je umožnit interaktivní televizi bez hranic. Služeb nangu.TV využívají telekomunikační operátoři O2 Czech Republic, Orange Slovensko, T- Mobile Czech Republic, Slovanet nebo Swisscom Broadcast. Firma úspěšně expanduje i do zahraničí, má instalace v Polsku, Srbsku nebo v Lucembursku. V současné době eviduje více než milion zařízení připojených k platformě. Více na www.nangu.tv.