PGP šifrování pomáhá zabránit únikům informací z Vašich e-mailů

PRAHA – 7. 3. 2018 – Pravidelné útoky hackerů a úniky informací z e-mailů jsou velmi nepříjemnou záležitostí, která může přinést nejenom finanční ztráty, ale také újmy nefinančního charakteru, jako například ztrátu reputace. V souvislosti s GDPR budou muset navíc firmy zesílit ochranu zejména osobních údajů klientů a zaměstnanců. Ale i když bude firma na podmínky GDPR ve všech ohledech připravena, náhodný únik dat může být postižen vysokou pokutou.

Podle odhadu analytiků společnosti Gartner přesáhly celosvětové výdaje na kybernetickou bezpečnost v roce 2017 86 miliard dolarů a v roce 2018 by měly dosáhnout až 96 miliard dolarů. Ukradená data se dají v současné době velmi snadno zpeněžit díky využívání digitálních měn a vyspělostí černého trhu. Podle studie CSIS mohou dosáhnout globální ztráty za zcizená data 50 až 60 miliard dolarů.

Jak tedy zabránit tomu, aby si můj mail nepřečetl někdo nezvaný? Šifrovat pomocí PGP, které je ve velmi snadno použitelné formě implementováno v českém e-mailovém klientu eM Client. Takto je i pro nezkušené uživatele snadné komunikovat naprosto bezpečně bez hrozby odhalení obsahu komunikace. Podpora PGP je zde také v nejvyšší možné míře kompatibilní s ostatními programy, aby příjemci šifrovaných e-mailů měli možnost používat i jiné aplikace než eM Client.

“Kromě perfektní funkcionality klademe v eM Client velký důraz na uživatelskou přívětivost, protože komplikované věci nikdo nepoužívá rád. To je jeden z hlavních důvodů, proč se šifrování e-mailů dosud příliš nerozšířilo. PGP šifrování e-mailů v eM Client se nám ale povedlo zjednodušit natolik, že jeho používání uživatele neobtěžuje a zvládne ho i začátečník,” řekl Michal Bürger, generální ředitel a spoluzakladatel eM Client.

Běžný uživatel je schopen nastavit PGP šifrování během jedné minuty a nepotřebuje k tomu žádný další nástroj ani hlubší znalosti kryptografie.

Sadu PGP klíčů lze vygenerovat jedním klikem, stejně jednoduše a intuitivně probíhá i odeslání veřejného klíče partnerovi, se kterým se bude šifrovaně komunikovat. Samotné šifrování (a podepisování) lze pak snadno zapnout nebo vypnout i v rozepsaném e-mailu.

eM Client 7.1 kompletně podporuje formáty Inline PGP a PGP/MIME. PGP šifrování lze také použít pro podepisování a šifrování libovolného textu či souborů.

Mimo PGP eM Client podporuje i druhou všeobecně rozšířenou technologii pro šifrování zpráv, technologii S/MIME. Její nastavení je již přece jen o poznání složitější, protože mimo jiné vyžaduje nákup certifikátu od některé z certifikačních autorit.

 

Více informací o produktu naleznete na webových stránkách www.emclient.com.

Screenshoty desktopového e-mailového klienta eM Client jsou k dispozici zde: https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/albums/72157685396048795

O společnosti eM Client

eM Client (www.emclient.com) byl založen v roce 2006 s jasným cílem: vývoj moderního emailového klienta, který bude vždy kompatibilní s nejnovějšími technologiemi a bude podporovat všechny významné emailové poskytovatele, to vše v pohodlí desktopové aplikace. eM Client v sobě kombinuje širokou funkcionalitu s moderním a intuitivním rozhraním. Jeho kvality, včetně profesionální podpory, oceňuje více než 1 500 000 uživatelů a 50 000 společností po celém světě.