Televizor, který vám zmizí před očima

Designový televizor se stane středobodem veškeré zábavy a zároveň v interiéru zcela splyne s vaším stylem. Ve chvílích, kdy televizor nechcete sledovat, ho vypnete se vším všudy.

Praha, 7. března 2018 – Představte si televizor, který na sebe vezme věrnou podobu toho, co se nachází za ním. Hravě tak splyne s okolím, zcela zmizí před zraky všech přítomných a příjemně dotvoří ničím nerušený styl interiéru. Nová modelová řada televizorů Samsung QLED touto schopností vyniká díky režimu Ambient. Kromě sladění televizoru s barevným provedením stěny, na které je televizor připevněný, lze tento režim využít i k přeměně televizoru na centrální domácí zařízení.

Společnost Samsung dnes v New Yorku představila svou modelovou řadu televizorů pro rok 2018 v rámci akce First Look New York. Kromě nových QLED televizorů se odhalily i rozšířené modelové řady televizorů UHD, Premium UHD a velkoformátových televizorů. Jednotlivé řady budou v České republice dostupné postupně od dubna, ceny pro český trh ještě nebyly stanoveny.

Nenápadný styl centrálního prvku

Všechny modelové řady nabízí řadu zajímavých novinek na podporu skvělé kvality obrazu, inteligentních funkcí a jedinečných designových prvků, díky kterým se televizor snadno stane bytovým doplňkem i domácí informační centrálou. Režim Ambient přes mobilní aplikaci rozpozná barvu a vzor zdi, na které je televizor nainstalován, a dokáže obrazovku přizpůsobit dekoru interiéru, čímž vznikne zdánlivě průhledná obrazovka a zákazníci již tak na vypnutém televizoru neuvidí jen prázdnou černou obrazovku. Samsung tím nabízí elegantní řešení všem uživatelům, kteří preferují velkoformátové televizory, ale nechtějí ve svém interiéru velkou rušivou černou plochu. Pokud je televizor v režimu Ambient v průměru hodinu a půl ráno a hodinu a půl večer, což jsou nejfrekventovanější časy aktivity většiny lidí ve svých domácnostech, spotřeba energie vzroste měsíčně ani ne o 20 korun.

Díky režimu Ambient u řady QLED nabízejí televizory svým majitelům nejen unikátní designové řešení, ale navíc i přehledné uspořádání všech potřebných informací na jedné obrazovce. Televizor také dokáže rozpoznat přítomnost člověka díky integrovanému pohybovému senzoru a díky tomu aktivovat obsah na obrazovce a zase ho vypnout, když z místnosti všichni odejdou. Do budoucna budou v režimu Ambient dostupné i informace z oblasti počasí, dopravy atd.

Jedinečné propojení

Další designový unikát letošní řady QLED TV představuje i jeden jediný kabel One Invisible Connection, který bez jakýchkoliv dalších zbytečných kabelů propojuje televizor, externí zařízení a elektrické zásuvky. V televizním odvětví představuje One Invisible Connection první samostatný kabel, který je schopen přenášet velké množství AV dat rychlostí světla a zároveň elektrický proud. Díky němu si diváci vychutnají nejen sledovaný obsah, ale i dokonale čistý vzhled televizoru.

Chytrá TV

Vedle nové kvality obrazu a designových vylepšení je nyní modelová řada chytrých televizorů Samsung pro rok 2018 ještě chytřejší. Funkce snadného přihlášení (Effortless Login) zásadně zrychlila počáteční připojování k wi-fi a dobu nastavení aplikací při prvotním nastavení televizoru, čímž se zpříjemní uživatelský zážitek při této činnosti.

Užívání QLED televizorů modelové řady 2018 je jednodušší i díky aplikaci Bixby, což je inteligentní platforma, kterou společnost Samsung poprvé spustila na svých mobilních zařízeních. Televizory budou schopny rozumět mluvené řeči a rychle vyhledávat obsah; díky technologii strojového učení se budou postupem času dále učit. Aplikace Bixby bude v České republice dostupná později. Prostřednictvím nové aplikace SmartThings mohou majitelé televizorů synchronizovat svůj telefon Galaxy s televizním přístrojem a usnadnit si tak jeho nastavení, přístup k funkcím včetně programového průvodce, dálkové ovládání i sdílení videí mezi obrazovkami.

Další informace a podrobnosti modelové řady televizorů Samsung získáte na internetových stránkách www.samsung.com a https://news.samsung.com/global/.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.