Autocentrum BARTH má za sebou rekordní rok a bude se rozšiřovat!

PARDUBICE – Společnost Autocentrum BARTH zaznamenala v roce 2017 rekordní výsledky. Ze svých showroomů v Pardubicích a v Hradci Králové dodala téměř 6 tisíc vozů, přesněji 5 880. Obrat společnosti vzrostl z 2,3 miliardy v roce 2016 na 2,9 miliardy korun. „Získali jsme také řadu ocenění, které nás těší. S ohledem na nárůst objemu práce jsme zahájili v Pardubicích výstavbu nového obchodního areálu. Dál se budeme orientovat také na operační leasingy nebo půjčování motorek či karavanů,“ prohlásil Michal Burkoň, výkonný ředitel Autocentra BARTH.

Největší zájem byl o osobní vozy značky Volkswagen (2 061), následovala Škoda (2 020) a užitkové vozy Volkswagen. Autocentrum BARTH nabízí také značky Audi, Seat, Peugeot, Honda nebo KIA, z motorek pak například YAMAHU. „Jednáme také s dalšími značkami automobilů, které mají jiné cílové skupiny zákazníků, než prodáváme doposud. Podrobnosti ještě nemůžeme zveřejňovat. Součástí nového areálu bude nový velký showrom Blue box pro značku Peugeot,“ upřesnil Michal Burkoň.

Lidi si oblíbili operativní leasing

Ke skvělým výsledkům výrazně dopomohl produkt BARTH-OPERAK.cz. Právě Autocentrum BARTH začalo koncem roku 2015 v České republice jako první s aktivní nabídkou exkluzivního operativního leasingu retailovým zákazníkům, a to za mimořádně nízké splátky. „Přivedly nás na to potřeby klientů, kteří chtěli jezdit v kvalitních autech, ale nemohli dát statisíce za nové, dokázali však oželit 6 tisíc korun měsíčně na splátku operativního leasingu,“ vysvětlil Michal Burkoň. „Jen za minulý rok jsme dodali na operativní leasing více jak 1 500 nových vozů námi zastupovaných značek. Zájem je stále obrovský, v letošním roce chceme přes tuto službu nabídnout až dva tisíce vozů,“ prohlásil Michal Burkoň.

Autocentrum BARTH získalo za rok 2017 řadu ocenění. Například obchodní ředitel Petr Eis převzal v únoru „Zlatou jehlici Volkswagen“, kterou německý koncern oceňuje jednotlivce za největší přínos pro značku. Autocentrum se stalo také druhým největším prodejcem aut VW v České republice a 2. největším partnerem společnosti ŠkoFIN. V rámci prodeje ojetých vozidel získalo Autocentrum BARTH ocenění nejlepší prodejce DAS WELT AUTO v České republice. A například ve značce KIA získalo první místo v prodeji finančních služeb a současně je druhým nejlepším dealerem v České republice.

Karavany nebo Dakarská rallye

Zároveň se Autocentrum BARTH neorientuje jenom na automobily – úspěšná byla i prodejna motocyklů YAMAHA otevřená před třemi lety. „V roce  jsme prodali 100 motorek. Podařilo se nám také rozjet Motopůjčovnu (www.MOTOPUJCOVNA.cz ), kde je možné si zapůjčit nové nebo zánovní motocykly značek YAMAHA, TRIUMPH, Ducati, nově také nové motocykly BMW a KTM,“ prohlásil Michal Burkoň, předseda představenstva Autocentrum BARTH, které nabízí půjčovnu obytných vozů BARTH Caravan. Ta se pro velký zájem zákazníků pro rok 2018 rozšířila na téměř 30 obytných vozů.

Vedle toho se skupina BARTH orientuje na Dakarskou rallye. V lednu se početný tým (5 závodníků) již počtvrté účastnil pouštní soutěže v Jižní Americe. Do cílového pódia se dostali tři jezdci, nejlépe si vedl legendární Josef Macháček, který dojel na čtyřkolce na 12. místě. „Účast BARTH Racing na Dakarské rallye si pochvaluji. Některé další české dakarské týmy u nás nakupují vozy, a hodně zákazníků nás zná z médií. Také kvůli Dakarské rallye přijíždí lidi pro auta až do Pardubic. Během soutěže nám fandí a sdílí s námi naše výhry, ale i prohry,“ popsal Michal Burkoň, který vidí budoucnost v prodeji aut na internetu.

AUTOCENTRUM BARTH v roce 2018:

 

  • rekordní prodeje 5 880 vozů a tržby skoro 3 miliardy Kč

  • úspěšný produkt BARTH-OPERAK.cz

  • získání řady ocenění

  • úspěšné Motocentrum, ale i půjčovna obytných vozů BARTH Caravan

  • výstavba nového areálu

  • vlastní úspěšný tým na nejtěžší rally světa, Rallye Dakar

 

CELKOVÉ PRODEJE VOZU V AUTOCENTRUM BARTH V ROCE 2017:

VW osobní 2 061

Škoda 2 020

VW užitkové 236

Audi 125

SEAT 388

Peugeot 203

Honda 18

KIA 186

Ojeté vozy 543

Ostatní – YAMAHA 100

Celkem 5.880

Obrat společnosti vzrostl z 2,3 miliardy v roce 2016 na 2,9 miliardy za rok 2017.

    

www.AUTOCENTRUM.cz

www.BARTH-OPERAK.cz

www.BARTH.cz

www.BARTH-RACING.cz

www.MOTOCENTRUM-BARTH.cz

www.MOTOPUJCOVNA.cz

www.BARTH-RENT.cz

www.BARTH-CARAVAN.cz