Ericsson spouští platformu IoT Accelerator Marketplace pro zpřístupnění IoT ekosystému

  • Umožnění masivního přijetí internetu věcí (Massive IoT) je prvním krokem k tomu, aby se 5G stalo realitou
  • Platforma IoT Accelerator Marketplace zvyšuje potenciál pro hráče v mobilním IoT ekosystému vytvářet hodnoty
  • Jednoduchá instalace partnerských a zákaznických aplikací pro operátory, kteří podnikají kroky pro přijetí IoT. Vývojáři aplikací a aplikační partneři se mohou snadno a efektivně připojit do ekosystému a rozšiřovat své podnikání nákladově efektivním způsobem

Společnost Ericsson (NASDAQ: ERIC) spouští platformu IoT Accelerator Marketplace, která pomůže řešit potřebu spolupráce v rámci komunity digitálních ekosystémů a přinese výhody vývojářům i operátorům.

Jedná o katalog IoT aplikací z globálního ekosystému, které mohou poskytovatelé služeb nabízet firemním zákazníkům a který zkrátí čas potřebný pro uvedení nových nabídek na trh.

Pro vývojáře aplikací a aplikační partnery je to okno do IoT ekosystému, prostřednictvím kterého se mohou spojit s operátory skrze jedinou platformu nabízející globální API (rozhraní pro programovaní aplikací) pro mobilní připojení. Platforma zahrnuje i možnosti monetizace a fakturace v rámci celého ekosystému.

Carrie MacGillivray, viceprezidentka pro Internet věcí a mobilitu ve společnosti IDC, říká: „Poskytovatelé komunikačních služeb se snaží co nejvíce se navzájem odlišit na rychle rostoucím trhu IoT. Potřebují silný vývojářský ekosystém, který jim pomůže být konkurenceschopní. Pro vývojáře, kteří pracují na sítích a platformách různých poskytovatelů služeb, řeší problém fragmentace využívání API rozhraní. Tato rozhraní jsou použitelná celosvětově a jsou konzistentní ve všech mobilních sítích.“

Jeff Travers, ředitel pro IoT ve společnosti Ericsson, říká: „Spuštění platformy IoT Accelerator Marketplace uvolní potenciál různých hráčů, aby mohli vytvářet hodnoty. Je dalším krokem, díky kterému se 5G stává realitou, protože umožňuje celoplošné přijetí Massive IoT. Podporuje poskytovatele služeb v jejich snaze představit API IoT rozhraní a zpeněžit tato aktiva.“

Vývojáři aplikací mohou profitovat z nové tržní platformy, která prostřednictvím společnosti Ericsson jejich produkty nabízí globálně. To umožní vývojářům aplikací odlišit svoje podnikání a zároveň vyvíjet aplikace založené na rozhraních API pro mobilní připojení s přidanou hodnotou pro podniky, jako například rychlá a automatizovaná zařízení, řešení pro zajištění vyšší bezpečnosti, celoplošné mobilní pokrytí s vylepšeným využitím v interiérech a efektivnější využívaní kapacity baterií.

Poskytovatelé služeb a vývojáři aplikací mohou požádat o přístup k platformě IoT Accelerator Marketplace zde: IoT Accelerator Marketplace.

Společnost Ericsson předvedla platformu IoT Accelerator Marketplace i na letošním veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress v Barceloně. IoT Accelerator od společnosti Ericsson je horizontální nabídka založená na cloudových službách, která zahrnuje služby platformy a profesionální služby pro operátory. Nabízená jako služba poskytuje nepřetržitě vyvíjející se funkcionalitu, protože umožňuje aktivní tvorbu a nasazení řešení pro Internet věcí.

Zavlažování na připojené farmě. (Zdroj: Ericsson)

SLEDUJTE NÁS:

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com.