Divize Foxconn EMS jmenovala nového viceprezidenta. Do funkce nastupuje Nicky Monaghan

Pardubice, 12. března – Novým viceprezidentem největší divize skupiny Foxconn v České republice se stal Nicky Monaghan, který působí ve společnosti již od roku 1998. Během dvacetileté kariéry ve společnosti stál v čele mnoha úspěšných mezinárodních projektů, jako je business & customer management pro společnost HP nebo zahájení provozu nové pobočky Foxconnu v Turecku. Po roce na pozici Business Unit Directora v České republice, kde působil několik let i v minulosti, byl nyní jmenován viceprezidentem Foxconn European Manufacturing Services (EMS).

„Nicky Monaghan je jedním ze služebně nejstarších zaměstnanců Foxconnu a stojí za řadou mnoha mezinárodně úspěšných projektů společnosti. Nyní bude po zásluze zastávat pozici viceprezidenta divize Foxconn EMS. Společně s ním přijala Českou republiku za svůj staronový domov i jeho rodina. Přejeme jim všem mnoho dalších pracovních i osobních úspěchů,“ okomentoval personální změny Pavel Tuček, manažer komunikace a PR společnosti Foxconn.

Ve společnosti Foxconn začal Nicky Monaghan pracovat hned po ukončení studia na University of Strathclyde ve skotském Glasgow. V roce 2004 se vypracoval na Sales & Delivery Managera. Již v letech 2006 – 2010 působil v Pardubicích jako Operations Manager a následně jako Regional Business Owner. Poté sedm let vykonával pozici Operations Director a Senior Director Business Management v Turecku, kde se zahajovala výroba IT produktů pro přední světovou značku. V posledním roce zastával funkci Business Unit Directora v České republice.

Nicky Monaghan vystřídá na pozici viceprezidenta Jima Darrocha, který před 17 lety pomáhal zakládat výrobu Foxconnu v České republice a nyní odchází do důchodu.

 

O společnosti Foxconn
Foxconn je předním světovým poskytovatelem v oblasti výroby elektroniky a poprodejních služeb. Jeho centrála pro Evropu byla založena na počátku nového tisíciletí v České republice. Od té doby se stal Foxconn jedním ze tří nejvýznamnějších českých exportérů. Zároveň je dlouhodobě považován za nejlepšího zaměstnavatele v regionu. V rámci aktivit druhé generace se Foxconn prostřednictvím svých divizí Foxconn 4Tech a Foxconn DRC soustředí na vývoj vlastních inovativních produktů a řešení v oblastech navrhování a vývoje průmyslového softwaru, průmyslového internetu věcí (IIoT) a digitálních továren (digital factory) v souladu s principy konceptu Průmysl 4.0 (Industry 4.0). Jeho vizí je stát se předním celosvětovým poskytovatelem pokročilých produktů a integrovaných řešení pro průmyslovou automatizaci založenou na špičkových technologiích.