DPD loni doručila Čechům téměř o milion a půl zásilek více než v roce 2016

Společnost DPD, přední přepravce v České republice i v Evropě, rozvezla po České republice v roce 2017 17,8 milionů zásilek, což je skoro o milion a půl více než v roce 2016. Celosvětově pak DPDgroup vykázala 11% růst a se svým obratem 6,8 miliard EUR posílila svou pozici druhé největší evropské přepravní společnosti.

2018-03-12 17_32_29-Přepravní společnost - přeprava zboží a zásilek _ DPD CZ.png

Za většími tržbami stojí zejména stále se zvyšující počet zásilek. DPDgroup, druhá největší přepravní síť v Evropě, jich v loňském roce doručila o 10 % více než v roce 2016, a to 1,2 miliard. V Česku DPD rozvezlo o 6,8 % zásilek více. Největší nárůst v tržbách pak společnost zaznamenala v Polsku (o 18,3 %), Rusku (o 13,7 %) a Velké Británii (o 11 %).

„Čísla za loňský rok překonala naše očekávání. V Česku máme stále prostor pro další růst a v tomto roce můžeme mířit ještě výš. Předpokládáme, že zejména díky rozvoji online nakupování v mezinárodním měřítku a růstu zahraničního obchodu se bude počet zásilek dále násobit, čehož hodláme v DPD plně využít. V roce 2018 se chceme ještě více zaměřit na mezinárodní přepravy a zásilky v segmentu B2B. Věříme, že na kvalitu našich služeb se mohou zákazníci plně spolehnout,” říká Miloš Malaník, generální ředitel DPD CZ.

Na tržbách DPDgroup se projevila i rostoucí e-commerce a nakupování na zahraničních e-shopech, firma loni doručila o 11 % více mezinárodních balíků. O 3 % se zvětšil také podíl B2C zásilek oproti B2B. Loni představovaly 37 % celkového obratu.

O DPD     

DPD CZ je součástí DPDgroup, druhé největší mezinárodní přepravní sítě v Evropě a třetí celosvětově. V České republice je společnost DPD přední poskytovatel přepravních služeb, který s 430 zaměstnanci a 840 kurýry doručí každoročně kolem 19,5 milionu zásilek. Díky inovativním technologiím, expertním znalostem a výborné péči o zákazníky poskytuje DPD nejlepší zkušenost s doručením všem svým zákazníkům. Inovativní službou Predict nastavuje společnost DPD nové standardy v doručování. Zákazník předem ví, kdy mu bude zásilka doručena s přesností na jednu hodinu. Zároveň si může doručení změnit tak, jak mu vyhovuje. Jako součást DPDgroup může DPD CZ využít více než 32 000 výdejních míst Pickup napříč celou Evropou a doručovat do 230 zemí po celém světě. DPDgroup, přepravní síť společnosti GeoPost, s pomocí více než 68 000 zaměstnanců doručuje denně až 4,8 miliony zásilek. GeoPost je mateřská společnost DPD vlastněná Le Groupe La Poste, která v roce 2017 vykázala tržby ve výši 24,1 miliard EUR.