ESET zvítězil v testech zaměřených na falešné poplachy a dopady antiviru na systémy uživatelů

Praha 12. března 2018 – Bezpečnostní společnost ESET zaznamenala úspěch hned ve třech mezinárodních srovnávacích testech antimalwarového softwaru zaměřených na míru falešně pozitivních detekcí a vliv bezpečnostního řešení na operační systémy Windows a macOS jak u domácích uživatelů, tak firemních klientů. Ve všech třech nezávislých testech ESET získal nejlepší hodnocení a zvítězil. Jeho produkt ESET Internet Security vyšel jako nejlepší ve dvou kategoriích testu AV-Comparatives, ESET Endpoint Security pro macOS zase zvítězil v hodnocení AV-TESTU.

Společnost AV-Comparatives každoročně vybírá nejlepší bezpečnostní produkty v IT a uděluje zlaté, stříbrné a bronzové ceny v pěti různých kategoriích. V letošním roce ESET v těchto testech uspěl natolik, že získal zlatou cenu za nulovou hodnotu falešně pozitivních hlášení o zachycených internetových hrozbách.

Pokud jde o testování AV-Comparatives, spolehlivost zvoleného bezpečnostního řešení je stejně důležité jako samotná detekce škodlivých kódů. Jeden falešně pozitivní poplach může představovat obrovské náklady na inženýrské a podpůrné týmy, které se musí zabývat řešeím daného problému. Navíc může vést k významným ztrátám dat nebo omezení fungování firemního systému. Správné bezpečnostní řešení reaguje ve chvíli, kdy je situace skutečně kritická. A přesně to dělají produkty společnosti ESET. Rozsáhlé testování na falešně pozitivní detekce, které AV-Comparatives prováděla v průběhu celého roku 2017, vedlo k jednoznačnému závěru, že ESET dosáhl nulové hodnoty falešných poplachů. Jde o výsledek, kterého nebylo schopno dosáhnout žádné jiné bezpečnostní řešení, a proto ESET získal zlatou cenu.

Produkt ESET Internet Security rovněž získal – po dvou úspěšných testech uskutečněných v průběhu roku – zlatou cenu za nízký dopad na výkon a zdroje operačního systému. V této kategorii uspěl ESET opakovaně. Podle AV-Comparatives se naše řešení „velmi snadno používá díky vynikajícímu uživatelskému rozhraní a automatické konfiguraci firewallu“. Pro ESET to představuje opravdu velkou pochvalu.

Další informace o těchto testech naleznete v souhrnné zprávě AV-Comparatives 2017.

Za bezchybný byl označen i bezpečnostní produkt ESET Endpoint Security pro macOS. Někteří lidé tomu možná stále ještě nechtějí věřit, ale i uživatelé Maců se stávají stále častějším cílem hackerů. Malwarové hrozby narůstají exponenciálně, a to i u platformy macOS ve firemní sféře. Experti z řady průmyslových odvětví zaznamenávají nárůst počtu pokročilých hrozeb cílených na Mac ve firemním prostředí.

Uživatelé Maců by proto měli mít stále více na zřeteli bezpečnost. Nejdůležitější je nalézt takové řešení, které odpovídá jejich bezpečnostním potřebám, aniž by byl ohrožen výkon operačního systému chráněného zařízení. Když se AV-TEST pustil do prověřování produktu ESET Endpoint Security pro macOS, dospěl k závěru, že právě toto řešení splňuje veškerá očekávání uživatelů této platformy.

Mezi bezpečnostními řešeními určenými pro firemní klientelu dosáhl ESET perfektních výkonů při detekci a indentifikaci všech 514 hrozeb cílených na macOS. Testovaný produkt navíc vykázal velmi nízkou míru falešně pozitivních detekcí a dokázal odhalit potenciálně nechtěné aplikace (PUA). ESET odfiltroval téměř 700 případů PUA, což představovalo 98 až 100 procent nasazených případů během testu. V celkovém hodnocení pak AV-TEST Institut uvedl, že ochrana poskytovaná společností ESET je doslova „bezvadná“. Přečtěte si podrobnější zprávu o výsledcích těchto testů.

Další informace o oceněných produktech společnosti ESET naleznete také na adrese http://www.eset.cz.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Ten drží rekordní počet ocenění a díky němu může více než 110 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy včetně mobilních a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích. ESET se stal první společností, která díky dlouhodobě vysoké úrovni ochrany získala 100 ocenění prestižního magazínu Virus Bulletin VB100. Za těmito úspěchy stojí zejména dlouhodobé investice do vývoje. Jen v České republice nalezneme tři vývojová centra a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost ESET má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.