V prvním e-shopu s kryptoměnami lidé již nakoupili za 50 milionů korun, ccShop.cz oznamuje expanzi do zahraničí

Praha, 12. března 2018 – Po půl roce od svého vzniku expanduje první český e-shop s kryptoměnami ccShop.cz na zahraniční trh, a to poté, co v něm lidé za poslední čtyři měsíce nakoupili kryptoměny za více než 50 milionů korun. ccShop.cz se nyní v březnu otevírá i pro slovenské zákazníky. Vybrat si lze z více než 10 různých kryptoměn (od Bitcoinu, přes Ripple, Ethereum, až po Doge coin) a možnost snadno si je nakoupit by ještě letos měli dostat lidé v několika dalších evropských zemích. Slovenskem totiž expanze českého ccShopu nekončí.

ccShop.cz je prvním místem, kde se dá snadno nakoupit více než deset kryptoměn (včetně oblíbených Bitcoinů), a to v češtině a bez složitého studia obchodování na burze, nebo zakládání krypto peněženek. Svůj produkt obchod staví na jednoduchosti, čímž umožňuje okamžitý nákup kryptoměn i obyčejným lidem.

„Jako ajťák jsem se nakonec složitým fungováním burz prokousal a nakoupit kryptoměnu jsem zvládl, ale jasně jsem si přitom uvědomil, jak je celý proces komplikovaný a běžným lidem nedostupný. Probojovat se složitým schvalovacím procesem, navíc v angličtině, a následně pak pochopit, jak fungují jednotlivé burzovní nástroje, to opravdu není pro každého. Přitom kryptoměny jsou obrovsky zajímavé a zájem o ně mají evidentně nejen finančníci či ajťáci. Jen letos v lednu je na českém internetu hledalo přes 20 000 lidí. Proto jsem se rozhodl založit první český e-shop s kryptoměnami, který nabídne rychlý a snadný nákup jakémukoliv zájemci,“ popisuje svoji motivaci zakladatel a ředitel ccShopu Adam Chvaja.

Až do vzniknu prvního e-shopu s kryptoměnami ccShop.cz v srpnu loňského roku běžní lidé v podstatě neměli vůbec možnost si kryptoměny koupit. Existovalo sice několik on-line směnáren, ty však nabízely pouze Bitcoin, a navíc s podmínkou, že si člověk napřed nastuduje tvorbu krypto peněženek. „To u nás v ccShop.cz pro nákup není potřeba. Považujeme to za správnou cestu, jak dostat krypto mezi lidi,” doplnil Chvaja.

„Kryptoměny a blockchain, na kterém měny fungují, jsou průlomové a zajímavé technologie. Dokonce bych neváhal jejich inovativnost přirovnat k vynálezu internetu nebo mobilního telefonu. Nyní do světa kryptoměn mohou jednoduše vstoupit i obyčejní smrtelníci. A tuhle jednoduchou možnost nákupu chci nabídnout i lidem v dalších zemích. Vím, že na Slovensku už poptávka po našich službách byla, proto je právě Slovensko první zemí, kde s expanzí začínáme,“ popisuje Adam Chvaja a dodává: „Stále častěji se nám ozývali zákazníci ze Slovenska s dotazy, zda akceptujeme platby v eurech, což jim teď na https://www.ccshop.sk umožníme. Navíc díky podobným jazykům nemusíme budovat další tým zákaznické péče“. Další na řadě jsou pak země jako Polsko, Anglie či Španělsko, vstup na tyto trhy je naplánovaný již v první polovině letošního roku.

Zájem je hlavně o Ripple, Dogecoin se kupoval před začátkem čínského roku psa

Že o kryptoměny běžní lidi zájem mají pak dokazují statistiky ccShopu. Za půl roku svého fungování má obchod téměř 5 000 zákazníků, kteří již uskutečnili na sedm tisíc objednávek. To, že nakoupit v ccShopu je opravdu snadné, demonstruje i fakt, že se mezi zájemci objevují velmi různorodé profese, od podnikatelů, přes dělnické profese a studenty až po důchodce.

Z nabízené desítky kryptoměn je nejoblíbenější Ripple. Za zájmem nakupujících možná stál i jeho raketový růst v listopadu a prosinci. Z původních 6 Kč za 1 XRP v říjnu se prodejní cena vyšplhala v prosinci na více než 60 Kč. Ještě impozantnější byl růst ceny druhé nejoblíbenější měny u zákazníků ccShopu – Ethereum. Jeho hodnota za jeden kus meziročně (leden 2017–leden 2018) vzrostla z 8 USD na 1300 USD. Zajímavostí, která by se dala vysvětlit pověrčivostí investorů je, že měna Dogecoin, která má v symbolu psa, se nejvíce prodávala v období těsně před začátkem čínského nového roku. Začal totiž rok psa.

graf

Podíl prodejů jednotlivých kryptoměn v ccShop.cz:

https://www.ccshop.cz/

Kontaktní telefon ccShop.cz: +420 910 119 792