Advokátní kancelář Taylor Wessing poskytla právní poradenství společnosti RiverRock

Advokátní kancelář Taylor Wessing poskytla komplexní právní poradenství RIVERROCK EUROPEAN OPPORTUNITIES FUND II LIMITED v souvislosti s financováním akvizice společnosti VITRABLOK společností ASC Investment.

Mezi komplexní právní služby advokátní kanceláře Taylor Wessing patřila, mimo jiné, právní analýza v souvislosti s podmínkami financování, poradenství v rámci strukturování transakce včetně zajišťování kompletní smluvní dokumentace, jakož i podpora při uzavření celého procesu akvizice.

“Jsme velmi rádi, že jsme mohli asistovat u takovéto prestižní transakce, kde strany mají vysokou reputaci a jsou oceňovanými partnery na trhu,” uvedla Ivana Meňhartová, advokátka Taylor Wessing Praha, která vedla projektový tým pražské kanceláře a dodala: “Vzhledem k rozsáhlým znalostem, specifickým pro daný sektor a zaměření naší advokátní kanceláře na oblast Banking & Finance, jsme byli schopni velmi dobře porozumět zájmům našeho klienta a poskytnout mu komplexní podporu a ochranu jeho zájmů pro úspěšné uzavření transakce.”

Vzhledem k multi-jurisdikční povaze transakce bylo komplexní poradenství poskytováno mezinárodním týmem Taylor Wessing ve složení Thomas Rechberger, partner Taylor Wessing Praha a Barbora Skolková, koncipientka a dalšími kolegy z partnerských kanceláří pod vedením Clemense Niednera, partnera Taylor Wessing Frankfurt a Petera Louzenskeho, advokáta Taylor Wessing Frankfurt.

Komplexní poradenství probíhalo ke konci roku 2017. Strany se dohodly, že budou zachovávat důvěrnost ohledně podmínek transakce.

Vitrablok byl součástí skupiny Seves Group společnosti Triton Fund III. S více než 300 zaměstnanci v Evropě a ve Spojených státech má Vitrablok 40% podíl na světovém trhu se skleněnými bloky. Společnost je předním výrobcem skleněných tvárnic pro interiérové i exteriérové architektonické využití.

O společnosti RiverRock:

Společnost RIVERROCK EUROPEAN OPPORTUNITIES FUND II LIMITED se specializací na financování a refinancování výroby a provozního kapitálu evropskými dluhovými nástroji je součástí portfolia RiverRock European Capital Partners LLP (RiverRock), založené v roce 2009, která poskytuje investorům alternativní investiční řešení a přizpůsobená kapitálová řešení pro malé a střední podniky v Evropě. Se sídlem v Londýně a pobočkami v Paříži, v Miláně a Lucembursku nabízí RiverRock širokou škálu služeb obchodního bankovnictví včetně správy aktiv, finančního poradenství, zprostředkování obchodování s cennými papíry a technologických řešení.

O advokátní kanceláři Taylor Wessing:

Taylor Wessing je mezinárodní advokátní kancelář poskytující svým klientům celosvětově kompletní servis ve všech odvětvích jejich podnikání. Více než 1 200 právníků přistupuje k poradenství cílevědomě a o obchodních záležitostech klientů přemýšlí inovativně, čímž jim pomáhá uspět zejména v rychle se rozvíjejících oblastech. Taylor Wessing podporuje své klienty všude tam, kde chtějí podnikat. Celkem 33 kanceláří v Evropě, na Středních východě a v Asii, stejně tak dvě kanceláře v USA, nejsou jen symbolickým zastoupením;  jedná se o týmy se znalostí místního obchodního, průmyslového a kulturního prostředí, ale zároveň s mezinárodní zkušeností, která advokátní kanceláři umožňuje vždy poskytovat efektivní a integrovaná řešení.