DevCom má novu posilu

PRAHA, 7. února 2018 – Vedoucím oddělení obchodu a marketingu ve společnosti DevCom spol s. r. o., předního českého výrobce a vývojáře v oblasti automobilové diagnostiky, leteckých přístrojů a průmyslových systémů, byl jmenován Petr Bärtl, který bude řídit regionální i mezinárodní obchod.

V Současné době jsme spokojeni s rozvojem segmentu automobilové diagnostiky a letectví, a to hlavně díky novým zakázkám a vývoji produktů ze zahraničí,“ prohlásil jednatel společnosti Ing. Luboš Jelínek a dodal, že posílení oddělení mezinárodního obchodu a marketingu přinese společnosti DevCom s. r. o. další expanzi.

Ve své nové roli bude Petr Bärtl rozvíjet intenzivní spolupráci napříč regionem střední a východní Evropy a rozšiřovat pole působnosti společnosti i ve světě. Má více než 10 let zkušeností v oboru Business/Public Affairs a Development z GCI Praha, Hill and Knowlton ČR a H+K Strategies, mluví plynule několika světovýmy jazyky a má bohaté zkušenosti z podnikání v zahraničí. „Je to jedna z nejdynamičtějších firem na českém trhu, která v brzké době překročí pomyslný práh lokálního úspěchu a bude díky špičkové kvalitě produktů, technologii a řešení na míru slavit úspěch i ve světě,“ uvedl Bärtl.

Petr Bärtl, mluvčí DevCom spol. s. r. o.

Poznámky pro editory

Společnost DevCom, s.r.o. byla založena v roce 1999 Ing. Lubošem Jelínkem a Ing. Radkem Jarošem, vstoupila na trh se záměrem vyvíjet a vyrábět přístroje pro odvětví automobilového průmyslu a pro letecké simulátory. Během několika let úspěšného působení na trhu se vedení společnosti rozhodlo diverzifikovat vývojové a výrobní kapacity a rozšířilo působení společnosti do dalších segmentů průmyslu.

Hlavní aktivity společnosti

Automobilová diassgnostika :

Komunikace – dlouholeté zkušenosti v oblasti komunikace prostřednictvím sběrnice CAN, a to včetně vyšších komunikačních protokolů ( ISO-TP, TP2.0, TP1.6, BAP, DDP atd.). Tyto zkušenosti dovolují pomocí elektronických modulů integrovat do  funkčního celku konkrétního typu automobilu i zařízení vyvinutá pro jiná vozidla.

Diagnostika  elektronických systémů vozidel –  společností vyvinutý a dodávaný diagnostický systém TSPro implementuje veškeré diagnostické protokoly využívané pro diagnostiku jako jsou UDS/ODX, KWP2000, KWP1281 i mnoho dalších.  Zařízení umožňuje provádět základní i vyšší diagnostické funkce.

Výrobky DevCom je vybaveno mnoho autoservisů, autodílen, firemních autoparků a Stanic technické kontroly a měření emisí nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Infotainment – vývoj elektroniky v oblasti vizuálních a akustických informačních a komunikačních systémů. Při tom se využívají jak prvky standardní výbavy automobilu (displej v přístrojích, displej rádia a navigačního systému, audiosystém…), tak i zařízení účelově vyvíjená či aplikujeme standardní komerční zařízení (PDA, mini PC…).

Testování diagnostických funkcí –  zkoušky diagnostiky a všeobecných diagnostických funkcí systémů vozidla

Testování CAN transportních protokolů –  zkoušky CAN transportních protokolů řídicích jednotek automobilů.

Letecké palubní přístroje:

– vývoj a výroba mnoha typů palubních přístrojů, analogových a číslicových převodníků,

multifunkčních displejů a dalších. Přístroje splňují náročné normy MIL-STD a RTCA/DO.

– vybrané typy jsou schváleny pro použití v civilním letectví. V současné době je vlastními kapacitami zajišťován vývoj a výroba palubních navigačních přístrojů, analogových a číslicových konvertorů, multifunkčních displejů, zobrazovačů avionických údajů.

Letecké simulátory:

– kompletní dodávky civilních a vojenských simulátorů dle FAA a MIL-STD.

Průmyslové počítače a terminály:

– vývoj a výroba modulů pro průmyslové počítače.

– moduly jsou plně kompatibilní se standardem VME a jsou dodávány s operačními systémy OS9, WindowsCE, Linux.Vizualizace je zajišťována standardními prostředky, jako OPC servery, SCADA HMI a další. Specifické požadavky jsou pak řešeny vizualizačními aplikacemi na míru.

Zakázkový vývoj a výroba:

– na základě speciálních požadavků zákazníka společnost vyvíjí malosériové nebo kusové aplikace pro různé druhy činností.

Mezi hlavní vývojové a dodavatelské činnosti patří

– Řízení průmyslových procesů

– Vizualizace, HMI

– Vývoj HW a SW pro jednočipové mikropocesory Mikrochip,

 procesory Motorola 68k a Power PC

– Návrh a aplikace hradlových plí Lattice ispLSI a MACH

– Návrh plošných spojů v systému ORCad, zajištění výroby

– Vývoj aplikací pro operační systémy Linux a Windows

– Prototypy i sériová výroba