Fitbit Ace je chytrý náramek určený pro motivaci dětí ke zdravým pohybovým návykům a pro zábavu celé rodiny

První dětský náramek společnosti Fitbit pomáhá rodinám podněcovat společnou aktivitu a monitoruje spánek, motivuje výzvami, nabízí až pěti denní výdrž na jedno nabití a nabízí rodičovskou kontrolu a chrání soukromí dětí

 

Praha, 13. března 2018 – Společnost Fitbit dnes představila Fitbit Ace™, chytrý náramek pro monitorování aktivity, který inspiruje k cvičení, motivuje celou rodinu ke zdravým návykům a pomáhá bojovat s klesající úrovní pohybu u dětí. Fitbit Ace je navržen pro děti od 8 let a automaticky zaznamenává kroky, aktivní minuty a spánek. Nabízí až 5 dní výdrže na jedno nabití a nastavitelné řemínky ve dvou sytých barvách. Navíc díky novému rodinnému účtu společnosti Fitbit mohou mít rodiče pod kontrolou své děti a take to, s kým se v rámci aplikace Fitbit spojí, aby ochránili jejich soukromí. Chytrý náramek Fitbit Ace lze předobjednávat od dnešního dne s dostupností v druhém kvartále roku 2018.

Podle World Health Organization vzrůstá míra dětské obezity, přičemž dvě ze tří dětí jsou neaktivní každý den. Podle nové studie společnosti Fitbit se většina rodičů shoduje a věří, že jejich děti jsou méně aktivní, než v dobách, kdy byli oni sami dětmi. Mají tak obavy z hmotnosti svého dítěte, jídla, které děti jedí a úrovně aktivity dětí, stejně jako z rostoucího trendu obezity u dětí. Většina rodičů si přeje, aby jejich děti byly zdravější (84 %) a chtějí, aby jejich rodiny vedly aktivnější život (87 %). vi Trávení času před obrazovkami je dnes podle rodičů největší výzvou k tomu, aby jejich děti byly aktivnější a rodiče hledají cesty, jak podpořit zdravější a aktivnější životní styl včetně toho, aby mohli trávit více času jako rodina, vařit spolu, povzbuzovat své děti, aby lépe rozuměly svým přednostem. Ve skutečnosti 75 % rodičů uvedlo, že mají zájem využívat chytré náramky, aby jim pomohly udržet děti aktivní a Fitbit byl vybírán až dvakrát častěji než konkurence kvůli snadnému používání a důvěře ke značce. vi

 

Aby děti zůstaly aktivní

Aby se společnost Fitbit vypořádala s touto výzvou, navrhla skvělé řešení, aby děti starší 8 let byly více aktivní a budovaly si zdravé návyky se svými rodinami:

  • Monitorování aktivity dětí: Motivace dětí k pohybu pomocí automatického sledování kroků, aktivních minut a spánku. Světová zdravotnická organizace doporučuje u dětí ve věku 7 až 17 let alespoň 60 minut denní fyzické aktivity a centra pro kontrolu a prevenci nemocí doporučují alespoň 9 až 12 hodin spánku během noci.
  • Připomenutí k pohybu: Snížení času stráveného sezením pomocí upozornění k pohybu. Motivuje k ujití alespoň 250 kroků každou hodinu decentním upozorněním.
  • Odměny za pohyb: Povzbuzení dětí, aby dosáhly svých cílů tím, že jsou odměněny zábavnými a sběratelskými odznaky, které mohou vidět ve své Fitbit aplikaci v telefonu.
  • Motivace výzvami: Děti mohou soutěžit se členy své rodiny a také s přáteli (brzy dostupné) v denních a víkendových výzvách nebo v rámci Family Faceoff – nové 5denní výzvě, která umožňuje všem členům rodinného účtu soupeřit mezi sebou. (Brzy dostupné).

Nečinnost našich dětí neustupuje a odhaduje se, že se ještě zhorší postupem jejich věku od 9 do 15 let,“ uvedl Chris Watts, executive director organizace National Fitness Foundation. „Je nezbytné poskytnout rodičům nástroje, které pomohou jejich dětem stát se aktivnějšími. Řešení společnosti Fitbit nabízí více než jen způsob, jak sledovat činnost. Pomáhá vnášet zdravé návyky do života dětí už v útlém věku, dělá to zábavně a odměňuje za aktivitu. Posiluje tak u rodičů vnímání zdravého životního stylu jako rodinnou záležitost.

Zabezpečte soukromí svých dětí a zůstaňte v kontaktu

Ochrana soukromí dětí je nejdůležitější pro rodiče, kteří nechají své děti využívat technologie. Proto je rodinný účet společnosti Fitbit navržen tak, aby byl v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů pro děti (COPPA) a dalšími platnými zákony o ochraně osobních údajů.  To umožňuje rodičům řídit, s kým se jejich děti dostanou do kontaktu a jaké informace jsou v aplikaci Fitbit zobrazeny:

  • Rodičovské nastavení: Umožňuje navigaci mezi tím co se zobrazuje rodičům a tím, co se zobrazuje dětem. Pro kontrolu aktivity, pokroku a žádostí o přátelství rodinných příslušníků (brzy dostupné) kdykoliv přímo ve Fitbit aplikaci. Fitbit Ace se automaticky synchronizují s většinou Android a iOS zařízení. Windows zařízení budou podporovány brzy.
  • Nastavení zobrazení pro děti: Omezení údajů, které budou dostupné pro děti v rámci Fitbit aplikace, jako jsou statistiky, žádosti o přátelství a další.
  • Zůstaňte v kontaktu: Pro děti s chytrými telefony. Nyní už nezmeškají hovor díky notifikacím přímo na svém zápěstí.

Vzhledem k tomu, že míra dětské obezity stále roste, je důležitější než kdy jindy přesvědčit celou rodinu, aby přijala zdravý životní styl,“ řekl James Park, spoluzakladatel a CEO společnosti Fitbit. „Může být těžké začít a držet se dobrých návyků. Z naší komunity víme, že propojení lidí na sociálních sítích je klíčové pro získávání a udržování motivace u lidí. Dodáním této zkušenosti rodinám mohou být zdravé zvyky považovány za dosažitelnější díky tomu, že mohou být zábavné a působivé. Jsme nadšeni z příležitosti pomoci rodičům nasměrovat jejich dětí na cestu celoživotních zdravých návyků a zároveň se společně zabavit.

Navrženo pro děti

S výměnnými a odolnými řemínky a výdrží až 5 dní na jedno nabití je Fitbit Ace navržen tak, aby udržoval krok s životem dítěte a odolával spršce vody, polití a dalším aktivitám. Nabízí 10 různých motivů ciferníku a dva zábavné vyměnitelné řemínky v barevných provedeních Electric Blue a Power Purple. Děti tak mohou objevit styl, který vyhovuje jejich jedinečné osobnosti a motivaci nosit Fitbit Ace dnem i nocí bez ohledu na to, co dělají.

Cena a dostupnost

Fitbit Ace lze předobjednat od dnešního dne na stránkách Fitbit.com za cenu 99 EUR. Fitbit Ace bude v prodeji v druhém čtvrtletí 2018.

 

O společnosti Fitbit, Inc. (NYSE: FIT)

Fitbit pomáhá lidem vést zdravější a aktivnější život tím, že jim zpřístupňuje informace o jejich úspěších a aktivitě, motivuje je a poskytuje vedení k co nejsmysluplnějšímu tréninku. Fitbit je přední značkou v kategorii chytrých zdravotnickýchch a fitness zařízení a nabízí řadu produktů vhodných pro každodenní aktivity i intenzivní sport. Ucelené produktové portfolio zahrnuje chytré hodinky Fitbit Ionic™ a Fitbit Versa™, bezdrátová sluchátka Fitbit Flyer™, náramky Fitbit Surge®, Fitbit Blaze™, Fitbit Charge 2™, Fitbit Charge HR™, Alta™ ,Fitbit Ace™, Fitbit Charge™, Fitbit Flex 2™, Fitbit Flex®, Fitbit One® a Fitbit Zip® a chytré váhy Aria® a Aria 2™. Produkty značky Fitbit jsou dostupné v 55 000 obchodů v 65 zemích světa. Fitbit platforma, která vychází z databáze jedné z největších sociálních fitness sítí, nabízí osobní zkušenosti, pohledy a vedení prostřednictvím předních a softwarových a interaktivních nástrojů, jakými jsou Fitbit a Fitbit Coach aplikace, Guided Health programy a Fitbit OS pro chytré hodinky. Fitbit Health Solutions vyvíjí zdravotnická a wellness řešení pro lepší výsledky v oblasti zdraví pro zaměstnavatele a další subjekty.