Technologické startupy a firmy získávají nové příležitosti rozvoje s Tieto Czech – největší IT firmou v Moravskoslezském kraji

Ostrava 13. března 2018 – Již potřetí se v ostravském Impact Hubu za podpory Tieto Czech rozběhne akcelerační program Tieto Nerds, jehož cílem je podpora podnikatelů a jejich technologických nápadů, a to bez ohledu na to, jestli se jedná o startup nebo již zavedenou společnost. Přihlášky jsou otevřené do 20. března, samotný program pak startuje 5. dubna.

Do akceleračního programu se mohou hlásit týmy, které mají nápad nebo rozvíjejí technologii v oblastech: automatizace a produktivity, strojového učení a umělé inteligence nebo řešení jiných problémů efektivní cestou s využitím nejnovějších technologií a postupů. V rámci tříměsíčního programu vybrané týmy dostanou individuální podporu mentorů ze společnosti Tieto Czech, na míru šité workshopy, možnost využívat sdílené prostory, experty a další benefity sítě Impact Hub.

„Loňský, druhý, ročník nám přinesl řadu zajímavých projektů, z nichž jeden jsme pomohli rozjet až na evropskou úroveň a zprostředkovat jej našim zákazníkům. Pro letošní rok jsme zaměření akceleračního programu Tieto Nerds nechali stejné, myslíme, že oblast zpracování dat, automatizace a strojového učení není stále vyčerpána a rodí se v ní řada zajímavých projektů,“ říká komunikační specialistka společnosti Tieto Czech Zuzana Mánková.

Do druhého ročníku se přihlásilo 18 projektů a odborná porota z nich vybrala 4, které se dále účastnily programu. Mezi úspěšné účastníky patří SQLdep,  jemuž se díky spolupráci s Tieto Czech podařilo rozjet byznys v celoevropském měřítku.

Podmínky vstupu do programu jsou jednoduché: startup nebo již zavedená společnost s projektem na dané téma a tým, který je schopen nápad začít realizovat nebo posunout projekt na vyšší úroveň. „Tieto Nerds patří do našeho portfolia akceleračních programů, kterých máme v síti Impact Hub v tomto roce osm. Naší snahou je pomoci startupistům vyhnout se slepým uličkám při rozvoji nápadu, zrychlení vývoje produktu a tím také úspora nákladů spojených s rozjezdem podnikání. Zároveň je pro nás důležité podporovat podnikavce tady v Ostravě a se silnými partnery, kteří nabízí konkrétní příležitost,“ říká COO Impact Hub Ostrava Marcela Kučová. “Všem účastníkům nesmí hlavně chybět chuť a odvaha dívat se na svůj projekt kritickýma očima a přijímat rady mentorů z Tieto Czech a expertů sítě Impact Hub, dodává Kučová.

Více o programu Tieto Nerds naleznete na https://tietonerds.hubostrava.cz O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů         v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáhá zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliardy eur zaměstnává na 13 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.

O síti Impact Hub ČR

Hub je inspirativní pracovní prostor kombinující výhody plně vybavené kanceláře, internetové kavárny a podnikatelského inkubátoru. Využívají jej nezávislí profesionálové, zástupci firemní či neziskové sféry a široká veřejnost, která chce pravidelně získávat nové kontakty, podněty a příležitosti. Existuje proto, aby v něm vznikaly a prakticky se realizovaly inovace. Jako podporu k tomu Hub poskytuje fyzický prostor, pořádá a hostí akce a realizuje akcelerační programy. Navíc funguje jako součást mezinárodní sítě, která umožňuje škálování byznysu i šíření myšlenek napříč všemi kontinenty. Více na www.impacthub.cz