Český startup myTimi šetří čas. Oběhne úřady, naplánuje cestu nebo doporučí restauraci

Na českém trhu se objevila služba myTimi, která zákazníkovi pomůže s činnostmi, s nimiž nechce ztrácet čas nebo se mu zkrátka nechtějí dělat. Asistent Timi zákazníkovi například vybere a nakoupí dárky, doporučí restauraci, naplánuje výlet nebo zajde na úřad. Úkoly však mohou být zcela individuální, stačí se domluvit mailem, po sociálních sítích nebo telefonicky. Každý nový zákazník je navíc přivítán kreditem 300 Kč na vyzkoušení.

Mezi nejčastější úkoly, které zákazníci poptávají, patří plánování dovolené na míru. Asistent vyhledá a rezervuje letenky, ubytování či auto, vytvoří časový itinerář, případně vytipuje zajímavá místa v určité lokalitě. Často také komunikuje s úřady a vyřizuje úkoly v terénu.

Služba byla od července do prosince 2017 ve zkušebním provozu a od ledna 2018 funguje naplno. Od nového roku služba úspěšně splnila více než 1 000 požadavků a pomohla 250 lidem.

Průměrná cena úkolu je cca 200 Kč. Jednodušší úkoly, například rezervaci konkrétních letenek nebo hotelu, ale Timi udělá zdarma. Za 80 Kč je i vybere a více než 400 Kč potom stojí naplánování dovolené na míru.

Zákazník platí jen tolik, kolik uzná za vhodné. Pokud není s vyřízením poptávky spokojen, může dle svého uvážení zaplatit méně nebo dokonce vůbec nic. To se však z tisíce splněných úkolu stalo pouze jednou.

“Timi je osobní pomocník pro všechny, kteří chtějí efektivně využívat svůj čas a soustředit se na důležité věci. Zákazníkovi může pomoci téměř s čímkoli, na co si vzpomene,” říká Jan Skovajsa, zakladatel projektu myTimy. “Hlavním hnacím motorem je pro nás bezstarostný život zákazníků, kteří se na nás se svými požadavky obrací.”

V roce 2018 chce myTimi zprovoznit mobilní aplikaci. V roce 2019 by potom chtěl dosáhnout hranice 10 000 klientů a plnit 20 000 úkolů měsíčně v Praze a Středočeském kraji.

Zakladatelem myTimi je Jan Skovajsa, který na projektu spolupracuje s investory Matějem Turkem a Františkem Zemanem.

O myTimi:

myTimi je projekt, který nabízí pomoc při řešení každodenních povinností. Zákazníci mohou využít služeb osobního asistenta, který za ně dokáže vyřešit úkoly, s nimiž nechtějí ztrácet čas nebo se jim zkrátka nechtějí dělat.

Služba myTimi vznikla v červenci 2017 a až do prosince běžela ve zkušebním provozu. Od ledna 2018 funguje naplno a od té doby úspěšně splnila více než 1 000 požadavků a pomohla 250 lidem.

Zakladatelem projektu je Jan Skovajsa, který spolupracuje s investory Matějem Turkem a Františkem Zemanem.