Skupina společností Unicorn překonala 3 miliardovou hranici tržeb

Praha | 14. března 2018 – Skupina společností Unicorn, která poskytuje komplexní služby v oblasti informačních technologií, má za sebou další úspěšný rok. Její tržby v roce 2017 činily 3,103 miliard Kč. Klíčovou část tržeb tvořily služby pro korporátní klienty, které realizuje společnost Unicorn Systems a poskytování chytrých řešení a služeb pro malé a střední firmy a spotřebitelský trh prostřednictvím internetové služby Plus4U. Skupina společností Unicorn působí nejen na českém trhu, ale také v zahraničí. Na konci roku disponovala 17 vývojovými centry ve 12 městech Evropy, ve kterých se na realizaci zakázek a vývoji nových produktů a služeb podílelo 2 038 spolupracovníků. Klienty tvoří více než 300 firem z 25 zemí světa patřících mezi vedoucí společnosti ve svém oboru.

Unicorn Systems pracuje zejména pro klienty v bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikacích, energetice, průmyslu a obchodu. „Patří nám významný podíl na evropském trhu IT. V roce 2017 jsme vyvinuli více než 70 nových systémů, vytvořili jsme 93 nových verzí již existujících systémů a naše servisní divize se starají o 208 informačních systémů. Pracujeme na řešeních pro největší evropské společnosti, systémech, které jsou stěžejní pro fungování celých průmyslových odvětví. Mezi naše klienty patří například Česká spořitelna, Komerční banka, Tatra banka, Raiffeisenbank‎, Česká pojišťovna, Allianz, ŠKODA AUTO, Volkswagen, Vodafone, innogy, Tesco a řada dalších,“ říká Jan Jaroš, generální ředitel a předseda představenstva Unicorn Systems.  

K významným milníkům roku 2017 patří otevření nové pobočky v Chrudimi a v Praze-Chodově. V současné době má Unicorn v Česku vedle pražských poboček a centrály dalších šest poboček v regionálních městech (Brno, Hradec Králové, Mladá Boleslav, Ostrava, Plzeň, Chrudim), a zahraniční pobočky – dvě na Slovensku (Bratislava, Prešov), dvě na Ukrajině (Kyjev, Ternopil) a jednu v nizozemském Arnhemu.

Plus4U

Chytrá řešení a služby pod obchodní značkou Plus4U umožňují lidem, živnostníkům, firmám a organizacím snadno organizovat, řídit, sdílet informace, spolupracovat a komunikovat. V roce 2017 tato řešení používalo více než 300 firem a přes 96 000 jednotlivců. Internetová služba Plus4U poskytla v roce 2017 přes 1,8 mld. funkčností a spravovala více než 27 TB dat. Jednou z loňských novinek je například +4U eRecept, online aplikace pro vystavování elektronických receptů lékařem.

„Do portfolia produktů patří dále +4U Lékař, rezervační systém pro ordinace i nemocnice, +4U OSVČ a +4U eFaktura pro živnostníky, virtuální operátor +4U Mobile, +4U Business Territory pro správu dat organizace nebo firmy a +4U My Territory pro správu osobních dat provozovaných v internetové službě Plus4U,“ uzavírá člen představenstva David Kimr. 

Unicorn College

Na Unicorn College, vysoké škole zaměřené na informační technologie, ekonomii a management, aktuálně studuje celkem 371 studentů z 25 zemí, do akademického roku 2017/2018 bylo přijato 188 nových studentů. Unicorn College zrealizovala celkem 49 kurzů externích školení, která absolvovalo 273 účastníků. Komplexním vzdělávacím programem Unicorn Top Gun Academy v roce 2017 prošlo

1 450 spolupracovníků skupiny Unicorn. 

O Unicornu

Unicorn je skupina společností poskytující komplexní služby v oblasti informačních systémů a informačních a komunikačních technologií. Od roku 1990 je posláním skupiny přinášet klientům konkurenční výhodu a vysokou přidanou hodnotu prostřednictvím špičkových informatických produktů a služeb poskytovaných v dohodnuté kvalitě, kvantitě, termínu a rozpočtu. Významnou součástí skupiny Unicorn je Unicorn Systems, Unicorn College a Plus4U. Další informace o Unicornu jsou k dispozici na webových stránkách https://unicorn.com.