Programátoři z Ackee dobývají německý trh, budou dělat aplikaci pro Bundestag

Česká společnost Ackee vyhrála tendr na novou mobilní aplikaci pro Německý spolkový sněm. Navrženým konceptem porazila konkurenci několika německých firem. Jedná se o velkolepý vstup českých vývojářů na německý trh.

V minulém roce otevřela společnost Ackee pobočku v Berlíně, aby nabídla lepší služby svým německým klientům. A nyní zažívá také díky svému berlínskému týmu opravdový úspěch – bude vyvíjet aplikaci pro Bundestag, německý ústavní orgán. Hlavní roli ve výběrovém řízení nehrála jen cena, ale nápad a kvalita navrženého konceptu. “Výhra je pro nás pocta, Bundestag je prestižní záležitost a otevře nám v Německu spoustu dalších možností,” řekl Josef Gattermayer, spoluzakladatel Ackee a vedoucí německé pobočky.

Na konceptu od Ackee nadchlo porotu Bundestagu především grafické řešení a promyšlené UX. “Aplikace obsahuje opravdu hodně informací, a aby se uživatel neztratil v záplavě textu, bylo důležité zaměřit se na každý detail od typografie, přes ikony a rozložení až k systému barev. Chtěli jsme svěží a nadčasový design, který důstojně představí německý Bundestag v moderním světě aplikací,” řekl hlavní designer Ackee Roman Gordienko.

To hlavní, co aplikace nabídne, je Livestream ze zasedání pléna. Dále v ní uživatelé naleznou informace o poslancích a výborech, aktualit či archiv článků týkajících se Bundestagu.

V současné době je stále dostupná původní aplikace Bundestagu z roku 2010 s více než 850 000 instalacemi, která ale již neodpovídá technickým požadavkům. “Vzhledem ke značným změnám uživatelského prostředí jsme navrhli kompletně novou aplikaci. Vyvíjet budeme nativně pro platformy iOS a Android,” dodal Josef Gattermayer. Aplikace by měla být hotová během druhého kvartálu 2018.

 

O společnosti Ackee

Firma Ackee byla založena v roce 2012 absolventy ČVUT. Za pět let se v mobilním vývoji posunula mezi přední technologické společnosti v ČR. Mezi referenční klienty patří T-Mobile, Škoda Auto, Tapito nebo unicornový startup Delivery Hero. Kromě vývoje mobilních aplikací se společnost zabývá také tvorbou webů a oblastí Big Data. V roce 2017 otevřela pobočku v Berlíně. Více informací na https://www.ackee.cz a https://www.ackee.de.