Zaměstnanci Unipetrolu přispěli na Dětský domov Most 97 tisíci korunami

Praha, 15. března 2018 – Zaměstnanci rafinérské a petrochemické skupiny Unipetrol vybrali v rámci každoroční charitativní sbírky Splněná přání, kterou podporují neziskové aktivity v místech působení Unipetrolu, už počtvrté finance pro Dětský domov Most. Letos se pro Dětský domov podařilo nashromáždit více než 97 tisíc Kč. Celkově letošní sbírka zaměstnanců Unipetrolu v pěti lokalitách vynesla 367 tisíc korun.

Symbolický šek v hodnotě 97 052 korun převzala za Dětský domov Most jeho ředitelka paní Marcela Stütz: „Darované peníze využijeme především na prázdninové pobyty našich dětí. Uhradíme dětské kulturní akce a samozřejmě také zmodernizujeme vybavení našeho domova. Už se na to moc těšíme.“  

„Jsem velice rád, že jsme v rámci tradiční sbírky Splněná přání již počtvrté podpořili mostecký dětský domov. Přímá a konkrétní pomoc v místě působení funguje nejlépe,“ vysvětluje Jiří Hájek, ředitel firemní komunikace skupiny Unipetrol a dodává: „I my jsme dostali na oplátku dárek – vlastnoručně vyrobené dárky z keramiky od desetileté Nikolky.“  

Sbírka Splněná přání zaměstnanců skupiny Unipetrol se koná každoročně od roku 2011. Letos sbírka vynesla 367 tisíc korun. Vybrané prostředky byly rozděleny mezi pět neziskových organizací. „Naše podporované stálice jsou dětské domovy v Mostě a Kralupech a také Středisko rané péče v Pardubicích. Loni jsme spolupráci rozšířili o Centrum Kociánka v Brně a letos jsme oslovili Centrum Mělník spadající pod Fokus Praha. Pomáháme tak v okolí všech našich výrobních závodů,“ vyjmenovává Jiří Hájek, ředitel firemní komunikace skupiny Unipetrol. Souhrnný výtěžek ze všech sedmi ročníků charitativní sbírky činí 1 598 000 Kč.

Dětský domov a Školní jídelna Most pečuje o děti s nařízenou ústavní výchovou ve věku od tří do osmnácti let nebo i déle, pokud se soustavně připravují na budoucí povolání. Posláním domova je vytvořit optimální podmínky pro všestranný rozvoj dětí a stabilní prostředí, které má nahradit rodinu. Pod tuto příspěvkovou organizaci patří také Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc – Mosťáček, jehož úloha spočívá v zajištění krátkodobé pomoci ohroženým dětem do doby, než bude nalezeno dlouhodobé řešení. Cílem je zajistit stabilní a příjemné prostředí dětem ve věku od jednoho roku do osmnácti let. Další součástí je také Dům na půl cesty – Do života, které nabízí pobytové služby pro mladé lidi ve věku osmnáct až dvacet šest let, kteří po dovršení plnoletosti opouštějí dětské domovy. Jde o  podporu mladých lidí bez rodinného zázemí, kteří se po odchodu z ústavní výchovy nevyhnutelně ocitají nepřipraveni v životních situacích.