LG představuje prémiové řady televizorů pro rok 2018

Praha, 16. března 2018 – Společnost LG Electronics odhalila prémiové televizory pro rok 2018 včetně řady nových a inovativních modelů OLED a SUPER UHD a prokázala své odhodlání být lídrem globálního trhu luxusních televizorů. Na předváděcí akci v Soulu představilo LG nové televizory vybavené technologií umělé inteligence ThinQ® a pokročilým obrazovým procesorem α (Alpha). Ty budou mít hlavní zásluhu na upevnění pozice společnosti na globálním trhu luxusních televizorů. V roce 2018 se očekává nárůst prodejů OLED TV na 2,5 milionu kusů oproti 1,6 milionu v roce 2017.

Tradiční průkopník technologie OLED u velkých displejů uvádí na trh pro rok 2018 deset nových modelů OLED televizorů s umělou inteligencí ThinQ, mezi něž patří modely W8, G8, E8, C8 a B8. Jednotlivé modely se pyšní jedinečnými designovými prvky a konstrukcí. Od designu Picture-on-Wall (model 77/65W8) přes One Glass Screen (model 65G8) nebo Picture-on-Glass (model 65/55E8) až k Cinema Screen (model 77/65/55C8 a 65/55B8). Velikosti obrazovek se pohybují od 55 do 77 palců. Devět modelů SUPER UHD televizorů s umělou inteligencí (SK95, SK85 a SK80) je k dispozici s obrazovkami o rozměrech od 49 do 75 palců.

„Naše řada špičkových OLED a SUPER UHD televizorů pro rok 2018 demonstruje maximální pokrok v televizní technologii,“ říká Marek Sojak ze společnosti LG a dodává: „Tím, že spotřebitelům nabízíme nejlepší možný divácký zážitek díky technologiím, jako je umělá inteligence ThinQ® nebo ve svém oboru nejlepší pokročilé procesory, je LG i nadále v čele celosvětového průmyslu zobrazovací techniky.“

Díky inteligentnímu procesoru α (Alpha) 9, který pohání vlajkové řady OLED televizorů W8, G8, E8 a C8 společnosti LG, si diváci užijí lepší vykreslování obrazu a neuvěřitelně bohaté barvy téměř z jakéhokoli pozorovacího úhlu společně s dokonalou černou, která je pro OLED televizory LG charakteristická. Společně s prostorovým zvukem Dolby Atmos a výjimečnou kvalitou obrazu poskytnou letošní televizory LG spotřebitelům doslova pohlcující divácký zážitek.

Kvalita obrazu blízko dokonalosti

Základní inovací procesoru α (Alpha) 9 je čtyřfázový proces čištění obrazového šumu s dvakrát větším počtem kroků než konvenční metody. Algoritmus umožňuje větší účinnost potlačování šumu, zlepšování jasu obrazu a efektivnější vykreslování jemných gradací.

Procesor také zlepšuje barevné podání díky pokročilým možnostem mapování, takže barvy jsou mnohem blíže originální předloze. Procesor α (Alpha) 9 je navržen pro podporu vysoké frekvence snímků (High Frame Rate, HFR), která díky 120 snímkům za sekundu vytváří plynulejší a čistší obraz v pohybu. Díky této technologii umí OLED televizory LG pro rok 2018 zobrazit jakýkoliv obsah v maximální kvalitě a poskytnout tak skutečně velkolepý divácký zážitek.

Televizory LG SUPER UHD pro rok 2018 s umělou inteligencí jsou poháněny výkonným procesorem LG α (Alpha) 7, stejně jako u řady OLED B8. Díky spojení technologie Nano Cell a podsvícení FALD poskytují Super UHD televizory s technologií LCD dosud nejvyšší kvalitu obrazu s tmavší černou, vylepšeným vykreslováním obrazu, lepšími detaily a přesnými barvami z nejširších pozorovacích úhlů. Vedle vylepšeného obrazu podporují nové SUPER UHD televizory rovněž Dolby Atmos, což zaručuje ohromující audiovizuální dojem.

Dokonalý kinematografický zážitek se Cinema HDR

OLED a SUPER UHD televizory LG pro rok 2018 jsou vybaveny technologií Cinema HDR, která u všech modelů poskytuje skutečný kinematografický zážitek díky přidané podpoře technologie Advanced HDR by Technicolor, navazující na již dříve podporované hlavní formáty HDR od Dolby Vision po HDR10 a HLG (hybrid log-gamma). HDR obraz je dynamicky zpracováván snímek po snímku pomocí nového algoritmu vyvinutého společností LG s názvem “Enhanced Dynamic Tone mapping”.

Moderní domácnost, která poslouchá

Díky zabudování funkce umělé inteligence “AI” mohou diváci hovořit přímo do dálkového ovladače a využít tak mimořádný komfort nejnovějších hlasových technologií. Toho je dosaženo využitím postupu zpracování jazyka NLP (Natural Language Processing), který umožňuje inteligentní hlasové ovládání a konektivitu na základě vlastní technologie hlubokého učení Deep ThinQ® (technologie na bázi Deep Learningu). Televizory LG s umělou inteligencí ThinQ® podporují služby založené na elektronickém průvodci programem (Electronic Program Guide, EPG), které umí poskytovat informace v reálném čase nebo vyhledat kanály s požadovaným obsahem. Divák může například říci „vyhledej soundtrack k tomuto filmu“ nebo „po skončení tohoto programu vypni televizi“, aniž by bylo nutné opakovat název programu nebo ručně zadávat konkrétní čas.

NLP bude k dispozici ve 14 zemích: Austrálii, Brazílii, Kanadě, Francii, Německu, Itálii, Koreji, Mexiku, Polsku, Rusku, Španělsku, Velké Británii, Spojených státech a Turecku. V ostatních regionech mohou uživatele využít výhod zabudované funkce NLP, pokud si zvolí některý z deseti hlavních jazyků nastavení (angličtinu, francouzštinu, němčinu, španělštinu, italštinu, brazilskou portugalštinu, polštinu, korejštinu, ruštinu nebo turečtinu).

Televizory rovněž fungují jako domácí HUB umožňující přístup k dalším chytrým domácím produktům, například robotickým vysavačům, klimatizaci, čističům vzduchu, chytrému osvětlení, chytrým reproduktorům a řadě dalších zařízení, která se mohou k televizoru připojit přes Wi-Fi nebo Bluetooth.

Všechny novinky pro rok 2018 budou v České republice k dispozici postupně od dubna.