Vylepšený headset HTC Vive Pro přichází s cenou 22 299 Kč, nová cena původní sady HTC Vive bude 15 199 Kč

Prodej nového headsetu s vyšším rozlišením, zdokonalenou ergonomií a integrovanými sluchátky započne 5. dubna 2018. Uživatelé navíc získají půlroční předplatné v obchodě Viveport.

Praha, 19. března 2018 – HTC Vive™ dnes oznámilo cenu nového headsetu HTC Vive Pro s rozlišením 2880 x 1600, jehož prodej započne na Vive Day 5. dubna 2018 s cenou 22 299 Kč. Zároveň společnost oznámila snížení ceny stávající sady původního headsetu HTC Vive obsahující i ostatní komponenty systému, která bude od dnešního dne dostupná za 15 199 Kč v obchodech Vive.com i Alza.cz. Každý, kdo si zakoupí nový headset HTC Vive Pro do 3. června 2018, získá navíc půlroční předplatné v obchodě Viveport. V rámci předplatného si každý měsíc bude moci vybrat z více než 400 dostupných titulů 5 zážitků, které bude v daném měsíci používat.

„HTC Vive Pro představuje vrchol dnešního VR, který nadšencům i profesionálům přináší výrazně vyšší rozlišení obrazu, detailnější zvuk a vylepšenou ergonomii.“ Říká Pau Brown, generální ředitel HTC Vive pro Evropu. „Nová cena setu HTC Vive je dalším krokem v naší snaze o co nejširší přijetí virtuální reality a podporu vývojářů. Fanoušci virtuální reality ještě nikdy neměli lepší příležitost pro pořízení nejkomplexnější ho VR systému na trhu. “

HTC Vive Pro je kompatibilní jak s technologií sledování pohybu SteamVR Tracking 1.0 i 2.0 a tak jej ocení i stávající majitelé headsetu HTC Vive. Ti si mohou ponechat své ovladače i základnové stanice a výměnou headsetu získat ten nejlepší obraz, zvuk i komfort.

O 78 % ostřejší a detailnější obraz
Nové dual-OLED displeje s celkovým rozlišením 2880 x 1600 propůjčují headsetu HTC Vive Pro ostřejší a detailnější obraz, díky kterému je vše ještě realističtější. Uživatel navíc ocení pohodlnější čtení textů i pozorování vzdálených objektů.

Prostorový zvuk ve vysokém rozlišení
HTC Vive Pro je vybaven integrovanými Hi-Res sluchátky s vysokou impedancí. Ta spolu s výkonným vestavěným zesilovačem nabízí prostorové 3D audio doplněné o aktivní potlačení okolního hluku. To vše se podílí na extrémně realistickém zvuku, který posouvá pocit skutečné přítomnosti ve virtuálním prostoru na novou úroveň.

Pohodlnější než kdy jindy
Nový design headsetu HTC Vive Pro přináší jedinečné pohodlí. Systém uchycení disponuje centrálním dotahováním pomocí otočného voliče a zajišťuje perfektní vyvážení headsetu, který se tak může chlubit bezkonkurenčním komfortem. Přepracováno bylo i polstrování v obličejové části tvořené pěnovou výstelkou potaženou příjemným textilem. Samotná výstelka má nyní o 24 % větší plochu, a tak snižuje tlak na tvář. Vylepšení se dočkala také nosní krytka, která díky inovovanému tvaru inspirovanému okvětními lístky propouští do headsetu méně světla.

Tisíce titulů
Platformu Vive si oblíbili uživatelé i vývojáři, díky kterým nabízí obchod s virtuálními zážitky Viveport více než 3 000 titulů. Uživatelé z více než 60 zemí světa tak mají přístup k bohaté nabídce her, vzdělávacích a uměleckých aplikací i profesionálního softwaru. Viveport navíc disponuje unikátním programem předplatného, jenž dává uživatelům možnost procházet knihovnu více než 400 aplikací a každý měsíc si z nich mohou zvolit libovolných 5 a neustále objevovat nové zážitky.

Ti, kdo si koupí HTC Vive Pro do 3. června 2018, získají také půl roku předplatného zdarma. Po tomto datu již zákazníci získají pouze 2 měsíce předplatného, stejně jako je tomu u setu HTC Vive. Cena předplatného se od 22. března 2018 zvýší na 259 Kč. Stávající cena 209 Kč měsíčně se až do konce roku 2018 nezmění pro stávající uživatele ani pro ty, kteří vstoupí do programu předplatného před čtvrtkem 22. března 2018.

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality vyvinutý ve spolupráci firem HTC a který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojeníí s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.