Nejoblíbenějšími volnočasovými benefity českých zaměstnanců jsou fitness a posilovny, nejčastěji se sportuje po práci v úterý a muži cvičí a posilují téměř dvakrát tolik co ženy

Praha, 20. března 2018 – Z aktuálních statistik ActivePassu, benefitní zaměstnanecké karty na sport a zábavu, která podporuje aktivní trávení volného času, vyplývá, že i když kartu ActivePass vlastní o něco více žen (53 %) než mužů (47 %), tak ji muži využívají 1,8x více než ženy. Polovina vstupů v tomto roce byla do fitness a posiloven, 10 % lidí využilo saunu. Mezi další nejčastěji využívané sportovní aktivity patří jóga, aerobik a skupinová cvičení, bazén, squash a badminton. Z aktivit, které nabízí rozšířená varianta karty ActivePass Plus, to byly výstavy a muzea, dětské koutky a herny a únikové hry.

„Nejvíce lidé využívají ActivePass mezi 17-19 hodinou, kdy jej uplatní zhruba třetina uživatelů. O něco méně pak v čase mezi 15-17 hodinou. Zajímavé je, že další velmi exponovaný čas je mezi 11 a 12 hodinou a ráno mezi 6 a 8 hodinou,“ říká Lukáš Pokorný, obchodní ředitel ActivePassu, a doplňuje: „V průběhu týdne využívají ActivePass lidé nejčastěji v úterý, o něco méně v pondělí a v pátek. Nejméně je karta používána během víkendu, kdy sobota je nejslabší.“

ActivePass funguje jako permanentka na volnočasové aktivity a svému majiteli umožňuje každý den jeden vstup do jakékoli smluvní provozovny. Většinu zařízení lze s kartou navštěvovat bez dalších poplatků, pouze u některých prémiových aktivit může být účtován jednorázový příplatek. Aktuálně je v nabídce ActivePassu přes 5500 aktivit u více než 1000 partnerů a každý měsíc počet provozoven roste.

S kartou ActivePass mohou lidé nově vyrazit například do Zoologické a botanické zahrady města Plzně, Zoologické zahrady Liberec, Zoo Hluboká nad Vltavou, do Aquacentrum Pardubice nebo do Plaveckého bazénu Litvínov. Zalyžovat si mohou nejen v partnerských skiareálech, ale nově také v suchu a teple v Inski – Indoor lyžování v Českých Budějovicích na profesionálním simulátoru Maxxtracks – unikátní technologii pohyblivého pásu s nastavitelnou rychlostí a úhlem sklonu. Širokou nabídku sportovních aktivit mohou nově využít ve sportovních areálech HAMR v Praze – Záběhlicích a Štěrboholech, Harmony Wellness club v Písku, Pulse Fitness v Praze a Benešově, nebo v rámci špičkových fitness a wellness center Factory Pro v Praze na Smíchově a Hradčanské. Pro opravdové fajnšmekry je pak nově v nabídce možnost poznat Prahu jinak, konkrétně očima lidí bez domova v rámci prohlídek s průvodci z řad bezdomovců z Pragulic.

Karta ActivePass má dvě úrovně: základní variantu ActivePass a rozšířenou variantu ActivePass Plus. ActivePass využijí hlavně sportovci. Umožňuje vstupy do sportovišť od fitness center přes plavání nebo aerobik a skupinové lekce, sportoviště pro raketové sporty, až po kruhový trénink. Také s ní mohou relaxovat v saunách, wellness centrech, aquaparcích a věnovat se sezonním aktivitám. ActivePass Plus rozšiřuje možnosti o zážitkové a rodinné aktivity s dětmi. Kromě sportu tak nabízí i populární IQ parky, zoo, botanické zahrady, muzea, hrady a zámky, únikové hry, laser game, paintball, motokáry, farmy a mnoho další zábavy.

Další informace najdete na www.activepass.cz a www.facebook.com/activepassbysodexo/.