BenQ získal certifikaci TÜV Rheinland pro technologii inteligentního zobrazení monitorů

Praha 21. 3. 2018 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na LED monitory, získal prestižní certifikaci TÜV Rheinland pro technologii Inteligentního zobrazení svých Eye-Care monitorů s vysokým kontrastem 3000:1 a Flicker-Free.

Certifikace TÜV udělená inteligentnímu zobrazení monitorů, včetně patentované technologie Brightness Intelligence, navazuje na roky 2013 (TÜV certifikace udělená Flicker-free), 2014 (Low Blue Light) a 2016 (kontrast 3000:1).

Celosvětově uznávaná certifikační společnost TÜV Rheinland zaměstnává vysoce respektované profesionály v oboru a disponuje nejmodernějšími testovacími zařízeními. Mezi sledované parametry patří doba odezvy, jas okolního osvětlení, blikání obrazovky, intenzita modrého světla a vlnové délky, a to u monitorů, mobilních zařízení a notebooků s cílem zajistit pohodlí, zdraví očí a bezpečnost při práci.

„Disponujeme výsledky testů monitorů napříč čtyřmi řadami Eye-Care monitorů s rozdílnou úhlopříčkou 22“ – 32“. Získání certifikace TÜV Rheinland ujišťuje uživatele našich zařízení, že BenQ i nadále pokračuje ve vývoji technologií pro ochranu zraku, lepší pohodlí a precizní zobrazení,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: „Jsme hrdi, že můžeme oznámit získání mezinárodních patentů pro technologie Brightness Intelligence a Brightness Intelligence Plus a světové první certifikované inteligentní zobrazení s vysokým kontrastem a Flicker-Free.“

Brightness Intelligence

Technologie Brightness Intelligence a Brightness Intelligence Plus aktivně detekuje teplotu barev a intenzitu osvětlení okolního prostředí, aby automaticky nastavila jas a teplotu barev displeje a reprodukovala maximálně příjemný a věrně zobrazený obsah. Sofistikované algoritmy BenQ, fungující v reálném času, zamezují přeexponování světlých míst, zatímco zachovají jemné detaily v tmavých scénách a poskytují tak optimální čistotu a kvalitu barev.

Vývoj ochrany zraku BenQ Eye-Care

Jako první výrobce se společnost BenQ dočkala v roce 2013 certifikace technologie Flicker-Free, která eliminuje blikání na pozadí obrazovky ve všech úrovních jasu. Pokračovala v roce 2014 ziskem certifikace pro Low Blue Light technologii redukující škodlivé modré barevné spektrum, na kterou navázala technologií Low Blue Light Plus s vylepšením o ochranu před krátkovlnným modro-fialovým zářením v délkách od 420 nm do 455 nm, tak aby zachovala příjemný modro-tyrkysový rozsah ve vlnových délkách 455 nm až 480 nm a zároveň zabránila nechtěnému, škodlivému dráždění očí bez degradace kvality obrazu.

Certifikace obdržená v roce 2016 se týkala vysokého kontrastu 3000:1 zajišťujícího mimořádnou hloubku barev a dokonalé detaily v tmavých snímcích.

Pro více informací o monitorech BenQ Eye-Care navštivte www.benq.com/solution/eye-care-monitors

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.