Nákup software: předplatné versus jednorázový nákup

PRAHA – 22. 3. 2018 – Software se dnes dá pořídit buď formou jednorázového nákupu nebo pomocí pravidelného předplatného. Stále více programů či aplikací přechází na model předplatného, ale ne všichni zákazníci tento trend vnímají pozitivně.

Příkladem může být např. pořízení software, jehož pravidelné předplatné představuje nemalé investice a zákazníci tento přístup vnímají velmi kontroverzně, protože výsledná cena takto pronajímaného softwaru je pravděpodobně vyšší než jednorázová platba. Navíc, pokud zákazník přestane platit předplatné, software již nemůže používat. Jsou ale i situace, kdy je předplatné softwaru výhodnější: pokud jej chceme používat krátkodobě. V takovém případě by jednorázová cena souhrn předplatného převýšila.

Dalším problémem je situace, kdy se původně bezplatná verze softwaru překlopí ve verzi placenou. Pokud jsou uživatelé na produkt zvyklí a cena není nastavena šetrně, stávají se pak do jisté míry „rukojmími“.

Proto eM Client nabízí svého poštovního klienta formou jednorázového nákupu. „Jednorázová cena za nákup licence naším zákazníkům vyhovuje. V budoucnu, pokud si to budou přát, mohou zaplatit za upgrade na vyšší verzi, nebo si rovnou připlatit za doživotní nárok na upgrady. Výsledkem je, že se zákazník cítí komfortně, věří nám, a to je pro nás největší motivací do budoucna,“ říká Michal Bürger, zakladatel společnosti eM Client.

Český eM Client představuje praktické řešení pro jednotlivce i firmy, které hledají pokročilý, ale uživatelsky přívětivý nástroj pro správu elektronické pošty od různých poskytovatelů, plánování úkolů, schůzek a správu kontaktů „pod jednou střechou“. Uživatelé nad rámec běžných funkcí ocení i pokročilé vyhledávání, automatickou kontrolu pravopisu, hromadné a odložené odesílání či integrovaný překladač. Samozřejmostí jsou i pokročilé kalendářové funkce, správa úkolů, globální adresář kontaktů a chat.

Více informací o produktu naleznete na webových stránkách www.emclient.com.

Screenshoty desktopového e-mailového klienta eM Client jsou k dispozici zde: https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/albums/72157685396048795

O společnosti eM Client

eM Client (www.emclient.com) byl založen v roce 2006 s jasným cílem: vývoj moderního emailového klienta, který bude vždy kompatibilní s nejnovějšími technologiemi a bude podporovat všechny významné emailové poskytovatele, to vše v pohodlí desktopové aplikace. eM Client v sobě kombinuje širokou funkcionalitu s moderním a intuitivním rozhraním. Jeho kvality, včetně profesionální podpory, oceňuje více než 1 500 000 uživatelů a 50 000 společností po celém světě.