Livesport má v nové moderní centrále 3 000 m2 pro 70 zaměstnanců

Česká technologická firma Livesport otevírá svou novou centrálu. Budova jménem Aspira Business Centre, jež splňuje nejpřísnější ekologické standardy, nabízí v pražských Nových Butovicích přes 10 tisíc metrů čtverečních volných kancelářských ploch. Prvním nájemníkem je samotný Livesport, který je zároveň developerem a vlastníkem celé stavby.

Stavbu svého nového sídla zahájil Livesport v dubnu 2016, kdy mu dosavadní prostory začaly bránit v dalším rozvoji. Za pouhých dvacet měsíců se všech téměř 70 zaměstnanců mohlo přestěhovat do nové budovy, která mezi okolními stavbami na první pohled vyčnívá svým charakteristickým tvarem a exkluzivní fasádou.

Velkoryse pojatý je i interiér nové stavby, která je dílem architekta Václava Hlaváčka ze Studia acht. Prosklené atrium se táhne přes celou výšku budovy, jejíchž deset nadzemních pater má celkovou rozlohu přes 15 tisíc metrů čtverečních.

Část kancelářských ploch Aspiry, která stojí v těsné blízkosti stanice metra Nové Butovice, už obsadil Livesport. Ten má nyní ve dvou patrech o rozloze více než 3 000 m2 dost prostoru k rozšiřování svého týmu.

Jak při stavbě, tak i později při zařizování kanceláří jsme mysleli hlavně na to, abychom vytvořili prostor, ve kterém se budou lidé cítit dobře. Mají tu k dispozici vše, co během dne potřebují. Nejen velkorysé kanceláře, kde mají dost soukromí, ale i posilovny nebo několik relaxačních místností,“ říká Patrik Dzurenda, provozní ředitel Livesportu. „Jsme hravá firma spojená se sportem a tomu odpovídá i zpracování celého prostoru. Naši lidé mají možnost jezdit po chodbách na koloběžkách, zahrát si golf nebo pracovat v kancelářích, které jsou designově spojené s různými sporty,“ dodává.

Podobně si své kanceláře budou moci zařídit i další nájemníci, pro které je volných stále více než 10 tisíc metrů čtverečních. Zájemci o pronájem kancelářských ploch mají výhodu v tom, že Livesport už při plánování budovy myslel na technologickou soběstačnost – díky tomu je v Aspiře například internetové připojení od několika nezávislých poskytovatelů, což zabraňuje nečekaným výpadkům, a dieselový agregát jistí polovinu všech zásuvek před „blackoutem“.

Při stavbě se navíc kladl důraz na ekologický aspekt celé budovy, která jako první v Praze usiluje o získání dvojí certifikace LEED Gold a BREEAM Excellent. Všichni nájemníci mají k dispozici například nabíjecí stanice pro elektromobily v garážích nebo úschovnu pro kola se sprchami a odvětrávanou šatnou.
O společnosti Livesport

Firma Livesport vznikla v roce 2006 a během dvanácti let vyrostla v jednu z předních českých technologických společností. Fanouškům na celém světě dodává rychlé sportovní zpravodajství ve více než třech desítkách jazyků. Na weby Livesportu přijde každý měsíc více než 75 milionů sportovních příznivců a jeho mobilní aplikace si stáhlo už více než 45 milionů lidí.