Malým bojovníkům byla splněna jejich přání!

Praha, 23.března 2018 – Tým PROFI CREDITu usedl za volant a rozjel se rozdávat radost. Jeho úkolem bylo splnit přání malým bojovníkům, kteří byli vybráni v rámci soutěže Pro více úsměvů.  Některým dětem byla jejich přání splněna hned, jiné prozatím obdržely šek a těší se na zážitky, které je čekají. Radost dětí a jejich rodičů byla opravdu velká a vidět jejich úsměvy stálo za to!

Soutěž Pro více úsměvů je součástí CSR projektu Dětský úsměv s PROFI CREDIT určeného pro děti potýkající se se závažnou nemocí, postižením či jinak obtížnou životní situací.

Velkým překvapením byla návštěva PROFI CREDITu pro páťandu Aničku, která se narodila s rozštěpem páteře, má částečně ochrnuté nohy a je plně inkontinentní. Aniččiným přáním byl mobilní telefon nebo příspěvek na dovolenou u moře, na kterou si šetří veškeré peníze od babiček a dědečků. Když se dozvěděla, že k moři poletí s celou svou rodinou, byla šťastná. Velkou radost měla samozřejmě i její maminka Klára, která se o Aničku obětavě stará a několikrát denně ji cévkuje.

Tříletý Kubík, který trpí cystickou fibrózou, dostane vlastní pokojík. Zatím totiž musí spát s rodiči a ti by si za svou celodenní péči o Kubíka zasloužili více soukromí a pohodlí. Kubík musí kvůli nemoci brát speciální léky a několikrát denně inhalovat a rehabilitovat. Lze doufat, že až si bude hrát v novém pokojíku, na svou nemoc ani nepomyslí.

Radost, která byla vidět u autistického Davídka, se vidí málokdy. Jeho velkým přáním byla herní konzole Xbox s hrou Minecraft. Celý prosinec prý téměř nemluvil o ničem jiném. Když se u něj tým PROFI CREDITu objevil a Xbox mu předával, svou radost dával najevo neustálým děkováním, objímáním a pusinkováním. Jako velké překvapení byla pro něj připravena ještě velká televize a sluchátka, aby měl na čem hrát. Jeho nadšení dlouho nebralo konce. Velkou radost měla i jeho maminka, která kvůli Davídkově autismu a neurovývojové poruše ADHD pracuje jen částečně a na Xbox s televizí by tedy sotva vydělala. Davídek už se těší, jak si bude hrát společně s ní.

Dvouletá Terezka dostala poukaz na delfinoterapii, která jí dá naději na to, aby chodila. Terezka se totiž narodila s mozkovou obrnou, protože lékaři při porodu nepoznali, že krvácí a umírá. Kvůli ztrátě krve má Terezka trvale poškozený mozek, ale se svou nemocí se pere statečně a pokouší se samostatně chodit. Její rodiče dělají vše pro to, aby se to podařilo, a přáli si pro dcerku delfinoterapii. Delfíni jsou v tomto ohledu skvělí pomocníci a udělají vše pro to, aby se Terezka mohla sama postavit na nožičky.

Kristýnka má ve svých devíti letech za sebou už dvojnásobné onemocnění leukémií a transplantaci kostní dřeně. Její velkou vášní je plavání a chtěla by se cítit jako mořská panna. Když se její přání splnilo a dostala monoploutev, měla takovou radost, že téměř nemohla mluvit. Dalším překvapením pro ni i jejího tatínka byl navíc roční poukaz do akvaparku v Čestlicích. Oba jsou z dárku nadšeni a těší se na společné chvíle při plavání.

Poslední zastávkou byl Dětský domov v Novém Strašecí. Pěti chlapcům byl předán poukaz na zážitkový den. Kluky spojuje záliba v pohybu a adrenalinu a dva z nich měli přání potkat svoje parkourové idoly. Na jaře pro ně PROFI CREDIT uspořádá den plný zážitků a zábavy, protože pobyt v dětském domově si zaslouží co nejvíce zpříjemnit. I když e třeba říct, že vychovatelka Monika se o děti stará skvěle a s láskou, za což jí patří obrovský dík, stejně jako ostatním vychovatelům.