Nový 7.2 AV receiver Pioneer naplní špičkovým zvukem celý dům

Pioneer představuje nový, komplexně vybavený AV receiver VSX-933 – srdce domácího audio systému. Zajistí špičkový zvuk až do sestavy 7.1, podporuje vstupy z mnoha přístrojů, nejpoužívanější i nejkvalitnější formáty hudby a s využitím vyspělých technologií přepočítává videosignál z připojených zdrojů na rozlišení 4K.

Praha, 23. března 2018 – Společnost BaSys CS, výhradní dovozce audio produktů Pioneer pro ČR, představuje nový AV receiver Pioneer VSX-933. Tento přístroj kombinuje audiofilský zesilovač s výkonem 135 W na každý kanál a potenciálem až 7.1 se špičkovými AD převodníky, podporou streamingu hudby z oblíbených online služeb i domácích úložišť a dekodéry všech běžně používaných formátů hudby i videa. Množství vstupů umožňuje připojení kompletní domácí sestavy audio a video zařízení a výkon vestavěného procesoru v kombinaci se sofistikovaným algoritmem 4K upscalingu zajišťuje přepočet videosignálu z Full HD do rozlišení 4K při snímkovací frekvenci 60 fps. Pro rychlé a operativní použití je i do této kategorie audio produktů vestavěna podpora přehrávání pomocí Bluetooth.

Hudba do celého domu

Mezi nejpopulárnější funkce, kterými výrobci audio techniky vybavují v poslední době své produkty, patří možnost synchronního přehrávání ve více místnostech. AV receiver Pioneer VSX-933 řeší tuto funkci hned dvěma způsoby. Prvním je možnost rozdělení kanálů na dvě zóny – 5.1 a 2.0. Tento způsob umožňuje zapojení prostorového zvuku 5.1 v obývacím pokoji s televizorem a zároveň přímé kabelové připojení stereo systému ve vedlejší místnosti. Druhou možnost skýtá vestavěná technologie FlareConnect™, kterou představily právě Onkyo & Pioneer v minulém roce. Ta umožňuje řídit přehrávání dalších kompatibilních přístrojů připojených na stejnou bezdrátovou Wi-Fi síť, přičemž receiver podporuje obě používaná pásma 5 GHz i 2.4 GHz.

Nezbytná hudba online včetně internetových rádií

Donedávna audiofily zatracovaný streaming, tedy přehrávání hudby přímo z internetových služeb bez ukládání souborů v počítači nebo přehrávači, již nelze opomíjet ani v přístrojích pro tuto skupinu určených. Navíc, stále vyšší dostupná kvalita takto dostupných nahrávek a obecně stabilní a rychlé připojení k internetu boří předsudky i mnohých dříve zarytých odpůrců tohoto způsobu přehrávání. Proto zde najdete podporu služeb, jako Amazon Music, Spotify, TIDAL, Deezer a také souborů uložených na NAS serveru nebo v počítači připojeném na stejnou síť.

Pohodlné ovládání streamingu, ale také všech dalších běžných funkcí usnadňuje také volně dostupná aplikace pro chytré telefony Pioneer Remote App.  

Jednoduchá kalibrace zvuku v jakékoli místnosti

Aby zněl prostorový zvuk tak, jak skutečně má, nabízí tento AV receiver jednoduchou možnost uživatelské kalibrace zvuku v jakékoli místnosti. K tomu využívá technologii MCACC, která s využitím kalibračního mikrofonu počítá rychlost odezvy jednotlivých kanálů a příslušný zvuk optimalizuje pro nejpoužívanější poslechové místo v místnosti. Technologie Phase Control navíc eliminuje fázové zpoždění mezi hlavními kanály a subwooferem. Výsledkem jsou jasnější středové a vysoké frekvence a optimalizace dynamiky signálu.

AV receiver Pioneer VSX-933 je na našem trhu k dostání prostřednictvím prodejců distributora, společnosti BaSys CS, za doporučenou koncovou cenu 13 900 Kč, respektive 549 €.

—-

Technické parametry:

  • Procesor Digital Quad-Core 32-bit DSP (Cirrus Logic)
  • Výkon 135 W/kanál (6 ohmů, 1 kHz, THD 1.0 %, 1ch Driven)
  • Dolby Atmos®, Dolby Surround Upmixer s podporou DTS formátů
  • DTS:X®, DTS Neural:X® Upmixer s podporou Dolby formátů
  • Reflex Optimizer
  • Dolby® TrueHD, Dolby Digital Plus
  • DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS 96/24, DTS-ES, DTS Express
  • DSD Disc (SACD) Playback přes HDMI (2.8 MHz/2ch, 5.1ch)
  • 384 kHz/32-bit D/A převodník AK4458 (AKM)
  • Audio Return Channel (ARC) na HDMI
  • Kalibrace MCACC Auto Room Tuning
  • Phase Control
  • Subwoofer EQ
  • Ultra HD Pass-through s HDCP 2.2 (4K/60p/4:4:4/24-bit, 4K/24p/4:4:4/36-bit, 4K/60p/4:2:0/36-bit)
  • HDR10, HLG and BT.2020 Wide Colour Gamut Signal Passthrough
  • Kompatibilita s Dolby Vision
  • Ultra HD Upscaling (1080p na 4K)
  • 3D Ready (Blu-ray Disc™, Broadcast a  hry)

—-

O společnosti Pioneer:
Onkyo & Pioneer Corporation se sídlem v Japonsku (Osaka) a více než 75letými zkušenostmi, je předním výrobcem nejmodernějších technologických řešení v oblasti elektroniky. Největší popularitu získala v oblasti zvuku a obrazu, na kterou nyní navazuje řada vysoce kvalitních a profesionálních audio produktů. Pobočka Pioneer Automotive Technologies, Inc. (PAT) je klíčovým dodavatelem systémů automobilového zábavního průmyslu. Aktivity společnosti se také rozšiřují do cyklistického sportovního průmyslu, když navrhla měřiče výkonu světové úrovně či cyklistické počítače pro profesionální i rekreační sportovce.

O společnosti BaSys:
Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.