Online účetní platformu iÚčto využívá už přes 10 000 aktivních uživatelů

Praha, 26. března 2018 – Účetní platforma iÚčto překonala v polovině března hranici 10 tisíc podnikatelských subjektů, které využívají jejich online služeb. Software se zaměřuje nejen na vystavování online faktur, ale i na jednoduché a podvojné účetnictví.

V České republice funguje několik desítek online fakturačních programů, které jsou určené především pro OSVČ. Firmy, které kromě vydaných faktur mají povinnost vést účetní a daňovou evidenci, byly až do spuštění iÚčta v roce 2012 odkázány především na služby profesionálních účetních. Ti pracují v účetním softwaru, jehož licence v základní verzi většinou s jedním přístupem, je pro mnoho podnikatelů drahá.

“Překonání hranice 10 tisíc podnikatelských subjektů vnímáme velmi pozitivně. Naším cílem do konce roku 2018 je překonat hranici 15 tisíc uživatelů,” říká Václav Pospíšil, vedoucí vývoje aplikace iÚčto.

iÚčto funguje od listopadu roku 2012, kdy byla poprvé oficiálně spuštěna první verze softwaru. O rok později se objevilo v TOP 30 ve Vodafone Nápad roku, kde bylo ohodnoceno jako jeden z třiceti úspěšných startupů. Zakladateli online účetní platformy jsou Martin Smola a Radek Václavík, jejichž prvotní myšlenka vznikla na základě zkušeností s podnikáním v USA.

O iÚčto

iÚčto je online fakturační a účetní program, jehož free verze nabízí kromě online fakturace, také možnost vytvořit podklady pro DPH a EET. Bezplatné je také vkládání až do sta dokladů. V porovnání s ostatními programy je tento software vhodný především pro vedení firem, které chtějí mít odkudkoliv a kdykoliv přehled nad účetními transakcemi.  Vhodný je také pro účetní, protože jeho kompletní placená verze s neomezeným počtem přístupů je stále levnější, než dosud používané licencované programy s časově náročnou instalací. Více najdete na www.iucto.cz