Zlínský prodejce skútrů CLS Deal získal přes P2B portál finGOOD úvěr již měsíc před termínem. Zájem investorů byl o 15 procent vyšší, než firma žádala

Zlínská firma CLS Deal podnikatele Petra Stehlíka se rozhodla získat úvěr pro další rozvoj prostřednictvím P2B portálu finGOOD (který byl shodou okolností také založen ve Zlíně), a to ve výši 840 000 korun. Fingoodové ´dveře´ tohoto projektu se pro investory otevřely 16. února 2018 a cílová částka se měla vybrat do konce dubna. Do 22. 3. přesáhl zájem investorů cílovou částku o 15 procent, firma tak získala požadovaných 840 000 korun, ale investoři ji nabízeli až 966 000 korun. Příklad zlínského online prodejce skútrů potvrzuje zájem investorů o P2B financování. Letos platforma finGOOD plánuje masivní růst. Právě zájem investorů je hlavním hnacím motorem ambiciózních plánů, jež si finGOOD pro rok 2018 vytyčil.

„Zatím rekordní zájem jsme měli při investici do společnosti KPS Automobile. Na požadovanou částku 1,3 milionu se složilo 43 investorů během jediné hodiny. V roce 2017 jsme na téměř desítce projektů vyzkoušeli, že je obchodní model funkční, a letos plánujeme masivní expanzi. Výrazně jsme posílili obchodní tým a naším cílem je investičních příležitostí vypsat řádově více,“ říká Marek Galetka, spoluzakladatel společnosti Fingood.

V České republice jedinečná platforma finGOOD umožňuje fyzickým osobám i firmám prostřednictvím tzv. peer-to-business půjček investovat do českého průmyslu a zajímavým způsobem zhodnotit své prostředky. Podniky na druhé straně získávají díky platformě finGOOD nebankovní zdroje financí. Mezi nejznámější společnosti, které již tento způsob financování vyzkoušely, patří ELTON hodinářská, výrobce tradičních hodinek Prim, a společnost ALEA Sportswear, známý výrobce sportovních dresů.

Společnost CLS Deal, která již má prostředky na svůj další rozvoj prostřednictvím platformy finGOOD zajištěné, provozuje internetový e-shop www.xenony-zlin.cz působící na celém území České republiky. V nabídce e-shopu je vedle xenonových a LED světel především spektrum spalovacích a elektrických skútrů CLS a elektrických motocyklů ZERO.

„Zabýváme se zejména dovozem skútrů, které pro nás vyrábí několik továren v zahraničí. U většiny modelů jde o výrobu na základě našich vlastních specifikací a úprav. Prodeje probíhají převážně skrze e-shop, kdy zákazníkovi skútr či motorku přivezeme až před dům, stroj mu představíme a předáme. Peníze získané skrze finGOOD využijeme k navázání spolupráce s novým dodavatelem a rozšíření naší nabídky minimálně o tři nové modely,“ vysvětluje své plány Petr Stehlík, majitel firmy CLS Deal.

Více o finGOOOD.cz

FinGOOD je českou crowdfundingovou platformou zaměřující se především na české firmy, které hledají alternativní financování svých projektů. FinGOOD propojuje tyto společnosti s necelou tisícovkou registrovaných uživatelů, kteří mají možnost se podílet na úvěru, který firma pro své projekty a další růst potřebuje. FinGOOD financuje české firmy od listopadu 2016 a od té doby jim zprostředkoval necelých třináct milionů korun. Služeb této P2B platformy využil například tradiční výrobce českých hodinek PRIM nebo výrobce sportovního oblečení ALEA.

FinGOOD založili v srpnu roku 2014 Roman Vyorálek a Marek Galetka. Mezi investory firmy patří společnosti Arfin nebo startupová platforma Busyman.