easyJet nově nabídne lety z Prahy na berlínské letiště Tegel

 

  • Letecká společnost easyJet zahájila prodej letenek na nové spojení z Prahy do Berlína
  • Pravidelné lety na letiště Berlín Tegel (TXL) budou provozovány třikrát týdně od 21. dubna 2018
  • easyJet nyní z Prahy nabízí spojení do celkem 12 destinací

 

Přední evropská letecká společnost easyJet oznámila zavedení nové přímé linky z Prahy na berlínské letiště Tegel. Jde o spojení na hlavní mezinárodní letiště v Berlíně, které je současně i nejnovější základnou dopravce. Čeští zákazníci tak budou moct nově létat se společností easyJet do největšího německého města za ceny začínajících na pouhých 523.89 Kč.*

Dopravce provoz na lince zahájí 21. dubna 2018 se třemi spoji týdně operovanými vždy v úterý, čtvrtek a sobotu. Letenky si již nyní můžete koupit na webových stránkách společnosti: www.easyJet.com, prostřednictvím centrálního rezervačního systému společnosti (GDS) nebo aplikace pro mobilní zařízení.

Od svého prvního letu do Prahy v roce 1999 společnost easyJet přepravila již více než 13 miliónů cestujících a bude z pražského letiště létat celkem do 12 destinací, včetně Amsterdamu, Londýna a Milána. V roce 2017 společnost na svých letech do/z Prahy přepravila rekordních 1,2 miliónů cestujících, tedy o 9,3 % více než v roce 2016. Společnost easyJet v roce 2017 získala titul „Nejtišší dopravce“ operující na Letišti Václava Havla Praha díky své flotile složené výlučně z moderních letadel Airbus, zejména pak typu Airbus A320NEO, který je při startu a přistání až o 50 % tišší.

Thomas Haagensen, ředitel pro Českou republiku, uvedl:

„Jsme nesmírně rádi, že dnes můžeme oznámit zavedení nového přímého spojení mezi Prahou a berlínským letištěm Tegel. Naše radost je o to větší, že trasu pár měsíců nikdo neprovozoval a nám se tak podaří obnovit spojení mezi těmito dvěma hlavními městy. Díky nové základně společnosti easyJet na berlínském letišti Tegel se cestující rychle dostanou do centra města. Jde tedy o výborný výchozí bod jak pro služební, tak soukromé cesty.

Společnost easyJet nyní z Prahy provozuje 12 tras, díky kterým nabízí českým cestujícím spojení za dostupné ceny do předních evropských destinací, ať už jedou poznávat nová města, na pracovní cestu nebo navštívit rodinu či přátele.“    

Václav Řehoř, představenstva Letiště Praha, řekl:

„Přímé lety mezi Prahou a Berlínem jsou obchodně důležitým leteckým spojením. Proto jsme rádi, že se podařilo v krátkém čase nahradit ukončení provozu předchozího dopravce a pravidelná linka s německou metropolí se od 21. dubna obnoví. Očekáváme, že přímý spoj využije více než 26 tisíc cestujících v obou směrech.“

* Cena za jednosměrnou letenku pro jednu osobu při rezervaci dvou osob současně včetně administrativních poplatků a poplatků za platbu kreditní kartou.

O společnosti easyJet

Společnost easyJet provozuje lety na více populárních evropských trasách než kterýkoliv jiný letecký dopravce. Ročně přepraví přes 81 miliónů cestujících, z nichž více než 13 miliónů cestuje třídou Business. Společnost provozuje přes 280 letadel na více než 890 trasách směřujících na více než 140 letišť ve 31 zemích. Přes 300 miliónů Evropanů žije hodinu jízdy autem od letiště, na které létají linky společnosti easyJet.

Letecký dopravce klade důraz na společenskou odpovědnost. Zaměstnává pracovníky v sedmi zemích Evropy na základě smluv, které jsou plně v souladu s místními právními předpisy a respektují místní odborové organizace. Společnost easyJet podporuje řadu národních charitativních organizací. V celosvětovém měřítku se jí díky spolupráci s organizací UNICEF, která trvá již od roku 2012, podařilo získat prostředky v hodnotě přesahující 10 miliónů britských liber na podporu nejvíce ohrožených dětí.    

Společnost věnuje pozornost také otázce udržitelného rozvoje. Neustále investuje do nejmodernějších technologií, klade důraz na efektivní provoz a vysoké využívání sedačkové kapacity. Od roku 2000 snížila emise CO2 na cestujícího a kilometr již o více než 30 %. Nyní si klade za cíl toto číslo snížit do roku 2022 o dalších 10 % a dosáhnout celkového snížení emisí CO2 o 38 % od úrovně z roku 2000.

Inovace jsou součástí DNA easyJetu. Prosazujeme je od svého založení před téměř 20 lety, kdy se nám podařilo zásadním způsobem změnit podobu civilní letecké přepravy, až do současnosti, kdy v rámci odvětví zaujímáme vedoucí postavení v otázkách digitalizace, používání webu, engineeringu i provozu s cílem nabídnout zákazníkům jednoduší a dostupnější leteckou přepravu.