Kamera VariCam LT je připravena jít do světa

Společnost Panasonic oznámila aktualizaci firmwaru pro 4K kameru VariCam LT. Tato aktualizace připravuje filmovou kameru pro živé a „téměř živé“ použití více kamer na koncertech, akcích, v televizních pořadech a firemních produkcích.  

Očekávané uvedení proběhne v březnu 2018 a verze 6 aktualizace firmwaru poskytuje kameře nový režim stínování a také správu ověření a vrácení videa. Panel dálkového ovládání AK-HRP1000 společnosti Panasonic také umožňuje úplné ovládání kamer.

S aktualizací v.6.0 kamery VariCam LT bude možné při živých produkcích s více kamerami využívat rozšířené ovládání z RCP, což zahrnuje úplnou sadu funkcí malování – od standardních procesů stínování až po řízení LUT nebo CDL – a také výběr souborů scén, vzdálené ovládání nahrávání a funkci volání.   

Možnost použití počítače umožní softwarové živé přechody (např. Pomfort, Colorfront, FireFly, Codex) pro vzdálené nahrávání LUT a ovládání pohledu kamery z uživatelsky příjemného rozhraní barevných přechodů.

Nový režim stínování dává uživatelům možnost zaznamenávat V-log přímo do kamery a také provádět v kameře korekci barev při živém vysílání.

Protože má VariCam LT dva samostatné výstupy SDI, lze vysílat dvě různá barevná nastavení, jedno čisté zobrazení pro přenosy nebo nahrávání a druhé, pracovní, pro kontrolu stavu, značek a nabídky. Kabelový přenos je možný přenosovými systémy od společností DTS, ERECA, Multidyne, Telecast a dalších.

Pro „téměř živé“ produkce, jako například divadlo, koncerty, komedie, módní přehlídky a firemní akce, které nevyžadují živý přenos, mohou uživatelé využít záznamu z více kamer VariCam LT ve 4K přes interní nahrávání P2 s finálním přechodem vytvořeným v postprodukci.

Použití filmové kamery VariCam LT nabízí několik výhod oproti přenosovým kamerám s menšími snímači, které se běžně užívají pro živé akce:

  • Vytvořte filmový efekt hloubky ostrosti díky oceňovanému snímači Super 35 mm kamery VariCam
  • Využijte 14+ clonových čísel dynamického rozsahu kamery VariCam v HDR-ready kvalitě
  • Kvalita obrazu a práce s barvami ve VariCam
  • Pořizujte záznamy za slabého osvětlení díky funkci Dual Native ISO 800/5 000 kamery VariCam
  • ISO 5 000 kompenzuje veškeré ztráty F z adaptéru objektivu nebo dlouhé ohniskové vzdálenosti zoomu

Bylo také přidáno nové nastavení ventilátoru „živý režim“, které snižuje hlučnost ventilátoru a hodí se tak k použití v živém záznamu.

„Díky nejnovější aktualizaci firmwaru bude kamera VariCam LT nejlepší kamerou s velkým snímačem pro použití v živé produkci, jako jsou televizní pořady, koncerty a firemní akce,“ řekl Luc Bara, technický produktový manažer společnosti Panasonic. „Je skvělou kombinací známého stylu Varicam a znalostí společnosti Panasonic v oblasti vysílacích kamerových systémů. Díky tomu je kamera neuvěřitelně všestranná a univerzální.“

Stejně jako všechny aktualizace firmwaru VariCam je také v6.0 pro kameru VariCam LT ke stažení zdarma.

Další informace o produktech Panasonic Broadcast a ProAV najdete na https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/vyrobky-a-sluzby

Fotografie:

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/40342492044/sizes/l

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/26180193837/sizes/l

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global