Investiční program Vive X přichází do Evropy

Londýnskou pobočku, která zprostředkuje know-how a podporu evropským startupům v oblasti VR i AR, povede Dave Haynes

Praha, 29. března 2018 – HTC Vive™ dnes oznámilo rozšíření programu pro podporu začínajících společností v oblasti virtuální reality Vive X. Londýnské pracoviště, které bude řídit Dave Haynes, zprostředkuje evropským startupům nejen finanční podporu, ale také know-how. Zároveň bude fungovat i jako hub, propojující VR i AR společnosti z celého kontinentu. Londýn se tak zařazuje mezi Taipei, Peking, Shenzhen, San Francisco a Tel Aviv, kde byl program Vive X dostupný v posledních dvou letech.

Dave Haynes si přináší zkušenosti z fondu Seedcamp, kde vedl investice do společností SplashVR a TheWaveVR. Podílel se i na založení prvního britského programu pro virtuální a augmentovanou realitu Augmentor. Se startupy má zkušenosti především z doby, kdy řídil obchodní rozvoj berlínské společnosti SoundCloud.

Zájemci o spolupráci s HTC Vive v rámci programu Vive X mohou podávat přihlášky na adrese https://vive.mobilize.io/registrations/groups/4309.

Více informací o programu naleznou vývojáři na následujícím odkazu: https://vivex.vive.com/us/.

„Vive X je nejaktivnějším investičním programem v oblasti virtuální a rozšířené reality. V průběhu své existence podpořil již více než 80 projektů a bude nám potěšením podpořit i evropské startupy,“ řekl Marc Metis, globální ředitel programu Vive X v HTC Vive. „Věříme, že vývojáři dokáží s naší jedinečnou podporou přinést světu další vlnu skvělého obsahu, služeb i hardware.“

Nejzajímavější projekty s podporou Vive X

 

  • Neurable je společností, která vyvíjí rozhraní mezi lidským mozkem a počítačem, které je výsledkem implementace nejnovějších poznatků z oblasti neurovědy a strojového učení a umožňuje ovládání virtuální reality pouhou myšlenkou.
  • Nanome se věnuje vývoji software pro vědecké využití, který umožňuje kooperaci ve virtuální realitě, manipulaci s objekty na molekulární úrovni i řešení složitých matematických problémů v prostorové simulaci.
  • CALA nabízí software pro módní návrháře. Nejen že jim umožní proměnit jejich nápady v hotové módní kusy od prvního náčrtu až po produkční střihy, ale navíc umožňuje jejich zákazníkům nasnímání postavy pomocí AR technologie a chytrého telefonu. Ti pak jednoduše odešlou naměřená data a mohou čekat na šaty přesně na míru.
  • Configreality hluboce rozumí lidskému vnímání prostoru a vytvořilo algoritmus, který dokáže uživatele virtuální reality v uzavřené místnosti přesvědčit, že se prochází v neomezeně velkých prostorách.

 

Informace o dalších projektech naleznete v originálním dokumentu na následujícím odkazu:

https://www.dropbox.com/s/s3a7g8znvfkrer7/ViveX%20Projekty_demo%20days%202018.docx?dl=0

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality vyvinutý ve spolupráci firem HTC a který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojeníí s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.