Nastal čas přezouvání pneumatik: obě sady pneumatik má v českých autobazarech přibližně polovina vozů

Pro české řidiče je změna obutí pneumatik ze zimních na letní a naopak víceméně samozřejmostí. Přibližně polovina automobilů, které v českých autobazarech hledají nového majitele, je nabízena i s druhou sadou pneumatik. Tu velmi často prodávají původní majitelé spolu s automobilem.  Vyplývá to z průzkumu, který provedla společnost ESSOX mezi dvaceti renomovanými autobazary, které poskytují finanční služby společnosti ESSOX svým klientům.

„Druhá sada pneumatik zásadním způsobem ovlivňuje, zda si kupující vyhlídnuté auto pořídí – a také jakou formu financování zvolí,“ říká Ivan Straka, vedoucí úseku marketing společnosti ESSOX. O existenci druhé sady nebo možnost jejího pořízení se při koupi vozu podle zkušeností dotázaných autobazarů zajímá přibližně 40 % kupujících.

Automobily, které mají prodejci v nabídce, ve většině případů reflektují aktuální roční období. Momentálně jsou tak na prodejních plochách přibližně dvě třetiny vozů obuty na zimních pneumatikách. V letním období se poměr obrátí.

Při přezouvání ze zimních na letní pneumatiky bychom se neměli řídit pouze kalendářem, ale především stabilní venkovní teplotou. Pokud se teplota pohybuje dlouhodobě nad 7°C, je na čase přezout na letní pneumatiky. Zimní pneumatiky ztrácejí své kladné vlastnosti s narůstající teplotou, kdy díky nižší přilnavosti dochází ke snížení bezpečnosti. Zvyšuje se také spotřeba a komfort jízdy. Například brzdná dráha na zimních pneumatikách se při vyšších teplotách zvyšuje až o dvacet procent.

 

O společnosti ESSOX:

ESSOX patří mezi nejvýznamnější nebankovní poskytovatele finančních služeb v České republice. Je významnou součástí skupiny Komerční banky a patří také do mezinárodní finanční skupiny Société Générale. Je specialistou na podporu prodeje nových i ojetých vozů pod značkou ESSOX i poskytovatelem značkového financování pro automobily značek Peugeot, Citroën a DS. Nabízí produkty v oblasti úvěru a finančního leasingu soukromým osobám, podnikatelům a firmám.

Důležitou hodnotou společnosti ESSOX je poskytování odpovědného financování – společnost je zakládajícím členem sdružení SOLUS i významným členem České leasingové a finanční asociace.  Více informací naleznete na www.essox.cz.