Facebook představuje nové zásady ochrany dat. Lépe vysvětlí i principy svého fungování

Praha, 5. dubna 2018 – Podmínky užívání sociální sítě Facebook budou přehlednější a přístupnější. Americká internetová společnost tak chce svým uživatelům lépe a podrobněji představit, jak její služby fungují. Zároveň s tím Facebook aktualizuje zásady používání a principy ochrany dat. Ty budou srozumitelnější, a to nejen v rámci služby Facebook, ale i u dalších sociálních sítí a aplikací společnosti, mezi které patří například Instagram nebo Messenger.

Hlavním cílem těchto změn je zvýšit obecnou informovanost o tom, jak chránit soukromí a osobní data. “Nebudeme po uživatelích vyžadovat žádná další oprávnění pro sběr, využití či sdílení osobních dat. Rovněž nebudeme ani měnit jakákoli předchozí nastavení soukromí uživatelů,” říká Erin Eganová, šéfka ochrany soukromí společnosti Facebook.

Aktualizace podmínek užívání Facebooku obsahuje mimo jiné více informací o nových produktech a službách, či o tom, jak funguje personalizace obsahu. Samostatnou část tvoří i podmínky týkající se reklamy a inzerentů. “Datová politika bude u služeb Facebook, Messenger a Instagram jednotná a nadále se budeme zaměřovat na striktní dodržování pravidel pro své partnery z řad firem a institucí,” dodává Eganová.

Facebook se v nových podmínkách soustředí i na další firmy, které jsou součástí koncernu, jako například WhatsApp či Oculus, a na principy sdílení infrastruktury a informací, včetně mobilních zařízení. V souvislosti s bojem proti kyberzločinům a hybridním hrozbám se aktualizované principy používání služeb výrazně zaměří i na bezpečnost a podezřelé chování. Facebook tak chce lépe vysvětlit, jak bojuje proti potenciálně nebezpečnému či závadnému obsahu a jakým způsobem kvůli tomu analyzuje uživatelský obsah.

Příštích sedm dní bude možné posílat zpětnou vazbu k novým podmínkám a principům ochrany dat na Facebooku. Poté budou aktualizované podmínky s důrazem na přehlednost a čitelnost finalizovány a všichni uživatelé této sociální sítě budou vyzváni k jejich přečtení a výslovnému potvrzení.

////

Smluvní podmínky: https://www.facebook.com/legal/terms/update
Zásady používání dat: https://www.facebook.com/about/privacy/update
Zpětná vazba k novým podmínkám: https://www.facebook.com/help/contact/2028773884045291