Hledá se český nápad roku. Odměna je 300 tisíc korun!

Je tu šance, jak se zviditelnit a získat kontakty i peníze potřebné k rozjezdu vašeho byznysu. Jedenáctý ročník soutěže Vodafone Nápad roku opět nabízí příležitost všem začínajícím podnikatelům a nadějným inovátorům.

2018-04-05 17_20_13-Nápad roku – Pomáháme nápadům růst.png

Již téměř 1500 jednotlivců i týmů prošlo soutěží Vodafone Nápad roku a desítkám z nich se splnil sen o vlastní úspěšné firmě nebo získání mnohamilionové investice. Jedenáctý ročník nabízí díky osvědčeným i novým partnerům možnost získat investici až 20 milionů korun, finanční odměnu 300 tisíc, pobyt v technologickém centru v Číně nebo intenzivní mentoring od zkušených podnikatelů. Letos se zájemci mohou hlásit do 12. května na stránkách www.napadroku.cz.

Posláním soutěže je rozvíjet podnikatelské myšlení a aktivity studentů i široké veřejnosti a usnadnit počáteční kroky v samostatném podnikání. Ať už formou medializace, odborné zpětné vazby nebo investice. „Jen v loňském roce se zúčastnilo rekordních 197 projektů a za deset uplynulých ročníků jich bylo celkem 1438. Výše přímých investic do oceněných firem překročila hranici 120 milionů korun. To je o to působivější, že jde zpravidla o dosud neobjevené začínající projekty a mladé týmy,“ říká Martin Kešner, zakladatel soutěže Vodafone Nápad roku.

S rokem 2018 přichází několik novinek. Hlavními partnery jsou letos nově společnosti Visa a Huawei, novým partnerem je také Kooperativa. S tím souvisí i speciální kategorie Visa FinTech Startup roku. „Odvětví financí prochází díky digitalizaci a uvolňování bariér obrovskou proměnou, která se promítne do každodenních životů nás všech. Visa v tomto směru již delší dobu aktivně spolupracuje s evropskými startupy a propojuje je s finančními institucemi, které hledají nové příležitosti, ekosystémy a business modely.” říká Marcel Gajdoš, Country Manager ČR & SK ve společnosti Visa. Další novou kategorií je Huawei Startup roku pro projekt s největším potenciálem růstu. Mění se také skladba toho, co všechno mohou úspěšné projekty získat.

Ceny pro letošní soutěžící jsou:

  • finanční odměna pro vítěze soutěže ve výši 300 tisíc korun
  • šance na investici až 20 milionů korun bez ohledu na výsledné umístění
  • placený pobyt pro 3 týmy v technologickém centru Huawei v Číně včetně setkání s potenciálními partnery z daného oboru
  • kredity na služby Amazon Web Services v hodnotě 200 tisíc dolarů
  • stánek, ubytování a lístky na konferenci TechCrunch Berlín
  • doprava, ubytování a lístek na konferenci TOA v Berlíně
  • rozšířený Mentoring Day pro finalisty a konzultace zkušených podnikatelů a investorů
  • zviditelnění projektu mezi potenciálními zákazníky a partnery
  • věcné ceny v hodnotě 4,5 milionu korun

„Vodafone i letos navazuje na svou dlouhodobou podporu odvážných mladých lidí, jejich nápadů a projektů. Během let jsme mnohé z nich viděli vyrůst v úspěšné mezinárodní firmy a věřím, že to bylo i zásluhou soutěže Nápad roku. Jsme proto rádi, že budeme moci poznat a podpořit další inovativní podnikatele,“ říká Markéta Moreno, ředitelka pro značku a komunikaci ve Vodafonu.

Zasílání přihlášek do soutěže je možné do 12. května, následně bude projekty posuzovat porota složená z předních českých investorů, podnikatelů, manažerů a zástupců médií. O úspěchu projektu v soutěži následně nerozhoduje pouze nápad samotný, ale především jeho proveditelnost, kvalita zpracování a potenciál budoucího růstu. Pravidla soutěže a další informace naleznou zájemci na stránkách www.napadroku.cz. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 6. června.

Titulárním partnerem soutěže a patronem dobrých nápadů je již tradičně společnost Vodafone. Hlavními partnery jsou J&T Banka, VISA, Huawei. Partnery jsou společnosti Profinit, Kooperativa, Peterka Partners, Stable.cz. Hlavní mediální partneři jsou Hospodářské noviny, týdeník Econom, inpublic, CzechCrunch. Soutěž dále podporují CzechInvest, Monitora, Prague Startup Centre Czech, xPORT VŠE.