Rollei uvádí nový stativ pro mobilní telefony s dálkovým ovládáním

V Brně, 6.4.2018 – Společnost Rollei uvádí na trh novy stativ Rollei Smartphone Tripod Traveler. Jedná se o stativ určený pro milovníky fotografování a natáčení videí na mobilní telefon.

Rollei Smartphone Tripod Traveler je lehký kompaktní cestovní stativ určený především pro smartphony, ale lze jej použít i pro fotoaparáty s maximálním zatížením 2kg. Stativ je díky kombinaci plastu a hliníku velice lehký a skladný a nebude tak při cestování zbytečně zatěžovat. Dnešní mobilní telefony mají fotoaparáty na vysoké úrovní a poskytují a velice solidní kvalitu obrazu i při nočních záběrech. A však i při nejnovějších technologiích je potřeba při fotografování s dlouhou expozicí stabilizovat mobilní telefon umístěním na stativ, tak aby byl snímek ostrý což u běžného stativu není možné protože telefony nejsou vybaveny závitem právě pro upevnění na stativ.

Stativ je tak vybaven univerzálním držákem mobilních telefonů do šířky telefonu až 8,5cm. Stativ Rollei Smartphone Tripod Traveler je navíc vybavený praktickou Bluetooth dálkovou spouští, kterou lze snadno spárovat se smarphony se systémem Android i iOS. Pro instalaci není zapotřebí dalších aplikací a po standardním snadném spárování začne dálková spoušť fungovat. To výrazně usnadní focení selfie, natáčení vlogů a také právě fotografie s dlouhou expozicí kde nedochází k nechtěnému roztřesení obrazu klikáním na telefon.

Samotný stativ pak nabízí celkovou maximální výšku až 120cm a minimální výšku je pak možné nastavit již od 39cm a ve složeném stavu pak stativ zabere pouze 38,5cm. Hlava stativu je opatřena vodováhou a odnímatelnou upínací paticí s 1/4″ závitem. Tělo stativu je vybaveno praktickým držákem dálkové spouště, takže je vždy po ruce. Součást balení je pak i praktický vak a poutko pro dálkové ovládání.

Záruka: Na stativ Rollei Smartphone Tripod Traveler se vztahuje záruka 24 měsíců.

Cena: doporučená koncová cena Rollei Smartphone Tripod Traveler činí – 699,- s DPH

Více informací: http://www.rollei.com/

O společnosti Rollei

Společnost Rollei má tradici již od roku 1920 ve městě Braunschweig (Brunswick), kdy Paul Franke roku 1916 vymyslel nový druh fotoaparátu na svitkový film známý jako Rolleiflex a poté založil spolu s investorem Reinholdem Heideckem obchodní firmu “Franke & Heidecke”. Tyto dvouoké zrcadlovky brzy díky své kvalitě a preciznímu zpracování dobyly svět a značka Rollei se stala uznávanou značkou kvality a ikonou ve fotografickém průmyslu.

Od roku 2015 se společnost jmenuje Rollei GmbH & Co. KG a působí ve více než 20 evropských zemích jako výrobce vysoce kvalitních akčních kamer, fotoaparátů, stativů a dalšího foto příslušenství. Společnost Rollei klade stále maximální důraz na prémiovou kvalitu a tím tak pokračuje v historii jména značky Rollei.