Nová verze softwaru Studio 5000 od Rockwell Automation optimalizuje produktivitu

V nejnovější verzi naleznete moderní rozhraní a prvky zvyšující produktivitu všech aplikací

PRAHA, 9. dubna 2018 – Inženýři mohou díky novému rozšíření integrovaného vývojového prostředí Rockwell Software Studio 5000 rychleji navrhovat, stavět a uvádět do provozu automatizační systémy. Nejnovější verze softwaru obsahuje nové uživatelské rozhraní zajišťující stejný moderní vzhled ve všech aplikacích. Aktualizace navíc pomáhá zvyšovat produktivitu inženýrů od návrhu až po realizaci.  

Aplikace Logix Designer tvořící součást prostředí Studio 5000 nyní obsahuje aktualizace několika programovacích jazyků i modernizovaný strukturovaný textový editor napomáhající při optimalizaci doby potřebné k vytvoření návrhu. Textový editor byl obohacen o řadu nových prvků, jako například zasouvací segmenty kódu a on-line sledování hodnot umožňující produktivnější programování a editaci.

„Upravený strukturovaný textový editor zjednodušuje použití pro různě zručné programátory,“ říká Andy Stump, obchodní manažer společnosti Rockwell Automation. „Modernizovaný editor si budou pochvalovat jak pokročilí uživatelé, kteří v současnosti využívají strukturované textové programování, tak i nováčci, kteří s ním doposud nemají žádné zkušenosti.“

Nová výstražná funkce, založená na tagu Logix, umožňuje inženýrům jednoduše vkládat výstrahy do struktur a spravovat je v rámci jednoho prostředí, což šetří čas potřebný k programování. Aktualizace rovněž zahrnuje nové bezpečnostní instrukce pohonů v souladu s normou IEC 61800-5-2, i pohybové instrukce pro rozšířenou kinematickou podporu. Mimoto je zde nové uživatelské rozhraní obsahující podporu více monitorů a zobrazení v záložkách, což zjednodušuje používání a zkracuje čas potřebný k návrhu.

Aplikace Logix Designer obsahuje rovněž podporu nových kontrolérů Allen-Bradley GuardLogix 5580 a Compact GuardLogix 5380. To přináší nové, vysoce výkonné možnosti, které mohou pomoci uživatelům navrhujícím bezpečnostní systémy snížit celkové náklady na strojní vybavení.

Aplikace View Designer nyní zahrnuje datový log a trending usnadňující hledání chyb. Inženýrům rovněž zpřístupňuje možnost virtuálního uvedení do provozu a testování, díky nimž lze zkrátit dobu nutnou k přípravě systému a redukovat související rizika.

Aplikace Architect podporuje schopnosti zahrnující celý systém, díky nimž je možné omezit složitost návrhu a zkrátit potřebný čas. V aktualizované verzi je například k dispozici rozhraní pro otevřenou výměnu dat AutomationML (Automation Markup Language), zajišťující rozšířenou konektivitu a robustní sdílení dat mezi prostředím Studio 5000 a jinými návrhovými programy jako například EPLAN Electric P8.  

Ke stažení je k dispozici nová single-user lite edice programu Application Code Manager. Je určena pro menší konstruktéry strojů a vybavení. Díky této verzi získají bez jakýchkoli dalších investic možnost hromadného programování a správy knihoven, které jsou u standardní verze k dispozici formou ročního předplatného.

Pro rychlejší start teď navíc Rockwell Automation vývojářům zpřístupňuje knihovny Machine Builder Library a Process Object Library pro Studio 5000 Application Code Manager. Obě tyto knihovny si je možné zdarma stáhnout prostřednictvím Product Compatibility Download Center (PCDC).

Aplikace Logix Emulate se dočkala aktualizovaného rozhraní pro připojení ke školicím systémům obsluhy, jako například Cape Software VP Link a MYNAH Mimic, a také lepšího uživatelského rozhraní.

O společnosti Rockwell Automation

Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), světově největší společnost zaměřená na průmyslovou automatizaci a informační technologie, zajišťuje vyšší produktivitu svých zákazníků a vyšší stupeň udržitelnosti světového vývoje. Společnosti Rockwell Automation sídlí v Milwaukee ve státě Wisconsin a zaměstnává kolem 22 000 lidí starajících se o zákazníky společnosti ve více než 80 zemích.