Společnost CPI Property Group dokončila akvizici největšího obchodního centra v Královéhradeckém kraji. Futurum Hradec Králové ročně navštíví přes 5 milionů nakupujících

Lucembursko / ČR, 9. dubna 2018 – Realitní skupina CPI Property Group, která je největším majitelem obchodních center v České republice, dokončila akvizici obchodního centra Futurum Hradec Králové. Transakci již v březnu schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Počet obchodních center vlastněných CPI PG vzrostl na patnáct. Původním vlastníkem centra byla realitní investiční skupina Meyer Bergman.

Akvizicí obchodního centra Futurum se portfolio CPI PG nově rozšířilo do východočeského regionu. Futurum patří svou rozlohu k nejvýznamnějším centrům v České republice a pyšní se několika nej. Je největším obchodním centrem v Královéhradeckém kraji, disponuje největší nabídkou módy v regionu a jeho součástí je jediné multikino v kraji. Především díky vynikající poloze a vysoké popularitě u zákazníků má od svého otevření v roce 2000 vysokou obsazenost.

“Akvizicí obchodního centra Futurum Hradec Králové se české portfolio skupiny CPI Property Group rozrostlo na patnáct center a překročili jsme hranici 350 tisíc metrů čtverečních nájemních ploch. Upevnili jsme tím pozici největšího vlastníka obchodník center u nás,“ uvedl Tomáš Salajka, ředitel akvizic, obchodu a správy aktiv CPI Property Group.

V roce 2017 centrum navštívilo více než pět miliónů nakupujících, kteří si mohli vybírat ze 110 obchodů. Vedle pestré nabídky obchodů je návštěvníkům k dispozici 1350 bezplatných parkovacích míst.

Hradecké Futurum bylo rozšířeno v roce 2012 o 9,5 tisíce metrů čtverečních na současných 39,1 tisíc metrů čtverečních obchodních ploch včetně 14 tisíc metrů čtverečních, ve kterých zákazníci naleznou hypermarket Tesco. V loňském roce otevřelo centrum nový dětský koutek, automyčku a přivedlo do regionu vůbec první kavárnu Starbucks.

CPI PROPERTY GROUP

CPI PROPERTY GROUP patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí zejména v regionu střední a východní Evropy a Německu. Většinovým akcionářem skupiny, jež spravuje aktiva v celkové hodnotě 7,5 miliardy eur, je realitní investor Radovan Vítek. Sídlo má v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. S velmi rozmanitým portfoliem 420 nemovitostí pokrývá všechny segmenty – retail, kanceláře, bytové jednotky, hotely, průmysl, logistiku i biofarmy. Skupina je největším hotelovým operátorem v ČR dle ubytovací kapacity a druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení. CPI PG také největším vlastníkem maloobchodních prostor v České republice, celkově vlastní 15 obchodních center v 10 českých městech (Praha, Brno, Mladá Boleslav, Kolín, Jihlava, České Budějovice, Plzeň, Liberec, Teplice, Hradec Králové). V září 2017 byla CPI Property Group ohodnocena ratingovou agenturou Moody´s investičním stupněm Baa3.