Březen přepsal rekordy: LINET expedoval 7 tisíc lůžek v celkové hodnotě 350 milionů korun

Obchodní úspěchy i posílené výrobní kapacity stojí za expedicí 7 000 lůžek a matrací LINET v jediném měsíci, tzn. nárůst oproti celoročnímu průměru o 25 %. Ačkoliv jsou přelom roku a jarní měsíce každoročně TOP sezónou, podařilo se během letošního března týmu LINET fyzicky odeslat zákazníkům bezkonkurenčně nejvyšší počet výrobků.

„Velký zájem byl zejména o lůžka nejvyšší kategorie určená pro intenzivní péči. Právě tady se nám díky kampani podařilo celosvětově zacílit na zákazníky, kterými jsou sestry a biomedicínští inženýři. Dobře se vedlo nejnovějšímu modelu Eleganza 5, který od uvedení na trh v loňském roce marketingově podporujeme. Co se týče destinací, velké zakázky jsme pokryli prakticky ve všech světových regionech, kde působíme. Dodávali jsme do Velké Británie, Rumunska, Indonésie a dařilo se i v domovském Česku,“ přiblížil Petr Foit, obchodní ředitel LINETu pro export.

Jednou z největších byla v březnu dodávka celkem do 44 rumunských nemocnic na základě vyhraného tendru Světové banky. Díky operačnímu programu na obnovu jednotek intenzivní péče řízeného ministerstvem zdravotnictví zamíří z LINETu do Rumunska 102 resuscitačních lůžek Multicare a 337 intenzivních lůžek Eleganza 5. Vše v kompletu s integrovanou aktivní matrací pro pacienty v kritických stavech. „Tendry tohoto typu vždy vyžadují perfektní přípravu a složitou agendu, těší nás, že jsme dokázali porazit největšího světového konkurenta i lokální výrobce,“ uvedla Adéla Vágnerová, oblastní manažerka LINETu pro střední a východní Evropu. „V obdobném programu Světové banky jsme uspěli už vloni, kdy jsme Emergency oddělení vybavili 625 speciálními lůžky – stretchery Sprint – a 459 transportními křesly Sella,“ doplnila Adéla Vágnerová.

Jak dosvědčuje rumunská reference, pozitivním trendem je růst prodeje matrací, a to jak složitých aktivních systémů pro prevenci a léčbu dekubitů, tak pasivních antidekubitních matrací, kterých LINET oproti loňsku dodal téměř dvojnásobné množství. „Zákazníci nás nyní považují za spolehlivého dodavatele matrací a naučili se požadovat celkové řešení – lůžko, matraci a další příslušenství nebo nábytek,“ dodal Petr Foit.

Pružně reagovat na zvýšenou poptávku umožnilo otevření nového závodu ve Slaném v druhé polovině loňského roku. Kompletně nový provoz zahrnuje všechny výrobní procesy od hrubého zpracování vstupního materiálu po montáž a balení hotových výrobků a je navržený především na výrobu bestselleru Eleganza 1, univerzálního lůžka pro standardní nemocniční péči.

LINET Group

LINET Group je největším evropským dodavatelem inovativních, vysoce kvalitních zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává bezmála 1500 lidí. Své produkty vyrábí ve dvou závodech – v německém Wickede a ve Slaném, odkud je vyváží do více než sta zemí po celém světě. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Jejich konkurenční výhoda vychází zejména z prověřené kombinace technologického a designového know-how a z efektivních výrobních procesů. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodly stovky prestižních univerzitních nemocnic a pečovatelských zařízení. LINET Group na globálním trhu působí prostřednictvím dceřiných společností v Evropě, v USA a v Latinské Americe. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností. Více na www.linet.cz.