Datart otevřel první prodejnu v pražských Holešovicích

Elektro prodejce Datart otevřel malou městskou prodejnu v pražských Holešovicích. Prodejna je otevřená sedm dní v týdnu a funguje i jako expresní výdejna e-shopu se závozem 5krát denně.

Nová městská prodejna Datartu se nachází v bytové zástavbě kousek od Strossmayerova náměstí, tedy u velmi důležitého dopravního uzlu. Přímo v prodejně s rozlohou 100 m2 je vystaveno kolem dvou tisíc položek elektro spotřebičů a příslušenství vybraných speciálně pro tuto lokalitu. Je zde zastoupeno především zboží běžné potřeby pro domácnost i pro kancelář, např. varné konvice, kávovary, sluchátka, mobilní telefony, žárovky atd. „Celou nabídku Datartu si mohou zákazníci prohlédnout na e-kiosku a my jim vybrané zboží do 3 hodin zdarma do prodejny dovezeme. Pro zpříjemnění nákupu nabízíme návštěvníkům prodejny čerstvě připravenou kávu naší značky Nero. Zajímavostí prodejny jsou i historické ručně malované stropy s květinovými motivy,“ říká Patrik Tégl, oblastní manažer prodeje společnosti Datart. S výběrem vhodných spotřebičů a příslušenství poradí zákazníkům pět elektrospecialistů.  

„Malé prodejny jsme minulý rok otevírali s tím, že si budou své stálé zákazníky hledat několik měsíců. Překvapilo nás proto, že se jim to podařilo během několika týdnů. Hned po otevření zákazníci nejvíce kupovali baterky, sluchátka a kávové kapsle, pak se začali více zajímat také o mobilní telefony, kávovary i o velké TV, pračky, lednice. Mezi hlavní faktory úspěchu patří správný výběr elektrospecialistů pro tento druh prodejen. Zákazníci za námi nechodí jen kvůli nákupům, občas potřebují jen poradit,“ doplňuje Patrik Tégl.

Koncept malých městských prodejen, které jsou umístěné na frekventovaných místech v centrech měst, rozjel Datart loni v květnu, kdy otevřel první prodejnu tohoto typu v pražské Francouzské ulici. U malých prodejen se zaměřuje hlavně na dostupnost sortimentu a osobní kontakt se zákazníkem. V současné době má Datart 5 malých městských prodejen.

Ještě tento měsíc plánuje firma otevřít nově zrekonstruovanou prodejnu v pražském OC Letňany, kde představí již sedmé Datart kuchyňské studio.

O společnosti DATART INTERNATIONAL, a.s.

Datart je přední maloobchodní prodejce zaměřený na spotřební elektroniku. Na českém a slovenském trhu působí již od roku 1990. V současné době má 57 kamenných prodejen, 6 Datart kuchyňských studií a 2 e-shopy. Společnost zaměstnává 1 200 pracovníků a disponuje vlastním distribučním centrem. Ve finančním roce 2016/2017 provozní výsledky hospodaření dosáhly 43, 4 miliónů Kč a čistý obrat přes 5,8 miliard Kč.  V tomto roce Datart pokračuje v expanzi, modernizuje jednak stávající a zároveň otevírá nové prodejny.