Ericsson oznámil změny ve vedení

  • Xavier Dedullen byl s účinností od 1. dubna jmenován na pozici výkonného viceprezidenta společnosti, ředitele pro právní záležitosti, šéfa skupiny pro právní záležitosti a dodržování předpisů a člena Výkonného týmu společnosti
  • Dosavadní ředitel pro technologie Erik Ekudden byl nově s účinností od 1. dubna 2018 jmenován také do funkce viceprezidenta společnosti a člena Výkonného týmu společnosti
  • Viceprezidentka společnosti a dosavadní ředitelka pro právní záležitosti Nina Macpherson odešla 31. března 2018 na zasloužený odpočinek

Představenstvo společnosti Ericsson (NASDAQ: ERIC) jmenovalo s účinností od 1. dubna 2018 Xaviera Dedullena na post výkonného viceprezidenta společnosti, ředitele pro právní záležitosti a šéfa skupiny pro právní záležitosti a dodržování předpisů. Zároveň se od tohoto data Dedullen stává i členem Výkonného týmu společnosti.

Dedullen má za sebou bohatou mezinárodní kariéru v různých společnostech a průmyslových odvětvích včetně komunikačních služeb. Xavier Dedullen do Ericssonu přichází ze společnosti LafargeHolcim se sídlem ve Švýcarsku, kde zastával funkci hlavního právního poradce skupiny a ředitele pro dodržování předpisů.

Börje Ekholm, prezident a generální ředitel Ericssonu, řekl: „Jsem velmi potěšen, že mohu přivítat Xaviera Dedullena ve Výkonném týmu. Přináší cenné znalosti a zkušenosti a jako náš nový ředitel pro právní záležitosti bude i nadále pokračovat v tradici kvalitního vedení.“

„S nadšením nastupuji do Ericssonu, technologické společnosti, která má jedinečnou pozici a je klíčovou hybnou silou v celosvětovém odvětví mobilních komunikací. Těší mě, že mohu přispět k jejímu přerodu na společnost budoucnosti,“ komentoval Xavier Dedullen.

Ředitel pro technologie Erik Ekudden byl s účinností od 1. dubna 2018 jmenován na pozici viceprezidenta společnosti a člena Výkonného týmu společnosti, který podléhá CEO Börje Ekholmovi.

„Erik Ekudden je autorem naší technologické strategie a v době, kdy jsme na počátku další velké technologické přeměny v souvislosti s příchodem 5G a IoT, a je i klíčovým faktorem úspěchu našich zákazníků. Erik do Výkonného týmu přinese důležité perspektivy a jsem rád, že se k nám připojil,” pokračuje Börje Ekholm.

Ředitelka pro právní záležitosti Nina Macpherson, která stála v čele globálního týmu pro právní záležitosti a od 1. ledna 2011 byla členem Výkonného týmu Ericsson, nyní po výjimečné kariéře odchází na zasloužený odpočinek.

„Rád bych poděkoval Nině za její přínos pro společnost Ericsson. Během 22 let v naší společnosti, z toho posledních sedm let na pozici ředitelky pro právní záležitosti, sehrála Nina spolu se svým týmem důležitou roli při podpoře podnikání v období rychlých změn v odvětví,“ dodal Börje Ekholm.

Zleva: Börje Ekholm, Xavier Dedullen, Erik Ekkuden, Nina Macpherson (Zdroj: Ericsson)

Tiskovou zprávu v angličtině najdete na tomto odkazu.   News Center

 

SLEDUJTE NÁS:

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson

www.linkedin.com/company/ericsson

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení, fungujících v reálném čase, vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku firmy Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů. Více informací naleznete na www.ericsson.com.