LG opět získalo nejprestižnější ocenění Red Dot Award 2018

Praha, 10. března 2018 – Společnost LG Electronics získala 21 ocenění na letošním ročníku udělování Red Dot Design Award, jedné ze tří nejprestižnějších světových cen za design, kromě iF Design Awards a IDEA (International Design Excellence Awards). Z oceněných produktů získaly dva místo na výsluní titulem Best of the Best. Prvním byla prémiová vestavná trouba LG Signature Kitchen Suite Pro Range pro profesionální využití. Druhým ohodnoceným produktem byl špičkový projektor LG CineBeam Laser 4K. Produkty uspěly v konkurenci 5300 návrhů z 59 zemí světa.

Design Signature Kitchen Suite Pro Range ohodnotila porota Red Dot pro ergonomické prvky, jako je rozhraní ovládacího panelu nebo pohodlná rukojeť. Trouba evokuje éru, kdy bylo vaření důležitou společnou součástí života každé rodiny. Jde o první profesionální produkt, který má přímo vestavěnou funkci pro metodu sous vide, indukci i využití plynu. Rovněž podporuje Wi-Fi konektivitu pomocí LG technologie SmartThinQ®, což je otevřená platforma připravená pro budoucí využití. Umožňuje mimo jiné pohodlné ovládání na dálku pomocí bezplatné aplikace dostupné na platformy Android nebo iOS.

Cenu Best of the Best také získal jeden z nejvíce unikátních produktů na dnešním trhu pro vizuální zážitky v domácnosti. Projektor LG CineBeam Laser 4K je dodáván v přenosném provedení s jedinečnou svislou konstrukcí, kterou umožňuje bezzrcadlový motor ve tvaru písmene I. Díky tomu projektor poskytuje dokonalý obraz, ať už je umístěn na podlaze, namontován na stěně nebo zavěšen ze stropu. Pohodlná rukojeť a funkce Auto Cord uceluje naprosto elegantní a čistý vzhled, který přesvědčil porotu, aby obdivovala rovnováhu mezi estetikou a pohodlím a vzhled „jako žádný jiný“.

„Tato ocenění odrážejí uznání konkurenceschopnosti společnosti LG v oblasti produktového designu,“ říká Slavomír Vaškovič, Head of Marketing CZ/SK LG Electronics a doplňuje: „Naším závazkem je pokračovat v hledání podstaty produktů LG na základě důkladného pochopení požadavků zákazníků.”

Společnost LG rovněž získala dalších 19 ocenění Red Dot, která zahrnovala řadu spotřebičů, jako kuchyňskou prémiovou sestavu s chladničkou LG Signature Kitchen Suite, robotický vysavač Code Zero R9 a čističku vzduchu. Společnost získala uznání také za produkty z oblasti domácí zábavy, jako je LG SIGNATURE OLED TV, nejmodernější monitory UltraWide a také vlajkové modely chytrých telefonů G6 a V30. Rovněž za netradiční, ale o to více poutavý systém domácí péče o pleť LG Pra.L a přenosnou tiskárnu fotografií Pocket Photo Printer.

Termín dostupnosti produktů na českém a slovenském trhu zatím nebyl stanoven.