Při AAU vznikl nový Institut práva. Bude mostem pro byznys napříč kontinenty

Praha, 10. dubna 2018 – Včera zahájil svou činnost nový Institut práva (AACE), který vznikl při Právnické fakultě Johna H. Carey II (JCSL) na Anglo-American University v Praze. Jeho posláním je překlenout propast mezi anglo-americkým a středoevropským právním systémem, a přitom umožnit mladé generaci právníků získat přeshraniční praxi. Zároveň byl do funkce ředitele Institutu uveden Scott Prange, který je expertem na korporátní a obchodní právo. (CV viz níže)

Studenti budou díky AACE Institutu práva (Institute for Anglo American-Central European Business Law) moci prakticky použít svou znalost anglosaského práva pod dohledem zkušených právníků, startupy pak zase mohou využít brilantní mladé mozky, jejich znalosti a aplikovaný výzkum při rozvoji svého byznysu napříč trhy.

„Chceme, aby studenti mohli využívat své vzdělání v oblasti anglosaského práva (common law) v praxi napříč různými právními systémy. K tomu jim nabízíme odbornou podporu a možnost spolupráce s řadou partnerů, včetně právnických firem, podniků či neziskových organizací,“ vysvětluje koncept Institutu práva Carollann Braum, zástupkyně děkana Právnické fakulty Johna H. Carey II (JCSL) pod hlavičkou AAU, která do dnešního dne vedla také Institut.

„AACE Institut bude tvořit most mezi středoevropskými a anglo-americkými zeměmi. Potřebujeme novou generaci právníků, která bude připravená a dobře vybavená pomáhat rozvíjet obchod napříč různými jurisdikcemi s nesourodou judikaturou,“ doplňuje Scott Prange.

Jedním z hlavních pilířů Institutu je vznikající startovací klinika (Launchpad) pro české podnikatele v čele s nově jmenovaným ředitelem Jamesem Hellerem. Launchpad bude mimo jiné sponzorovat také Fashion Hub na podporu podnikání v módním průmyslu v ČR. Další průlomové projekty včetně prestižní právnické revue se budou spouštět v příštích několika měsících.

AACE Právní Institut je dalším krokem k upevnění pozice AAU na poli hospodářské spolupráce a rozvoje podnikání mezi zeměmi střední Evropy a zeměmi s anglosaským právním systémem.

Scott Prange

Kromě výuky na AAU, poskytuje strategické firemní poradenství, které umožňuje společnostem mimo USA řídit se složitými korporátními a obchodními transakcemi, včetně otázek zaměstnávání a duševního vlastnictví.

Má licenci na praxi v USA a je členem Americké advokátní komory, Asociace pro řízení konfliktů a Společnosti pro řízení lidských zdrojů.

Scott Prange je držitelem titulu Doktor práv a Master of Business Administration z University of Hawai’i v Mānoa, William S. Richardson School of Law a Shidler College of Business; Má také diplom (MA) ve vzdělávací neuropsychologii z Ball State University. Absolvoval rovněž bakalářské studium v oboru globálního podnikání a veřejné politiky na University of Maryland College Park a v politických vědách na University of Central Florida.

Více informací k AACE Institutu práva naleznete zde.

Více informací k AAU naleznete zde.

Carollann Braum: https://www.aauni.edu/carollan-braum/directory/307/

Scott Prange, Institute Director: https://www.aauni.edu/scott-prange/directory/384/

James Heller, Clinical Director: https://www.aauni.edu/james-heller/directory/618/

Charlie Lamento, Fashion Hub: https://www.aauni.edu/charlie-lamento/directory/50/