Western Digital posiluje herní komunitu rychlými SSD disky s výkonem NVMe

Počítačové hry nás stále více vtahují do své reality díky bohatšímu a intenzivnějšímu vizuálnímu obsahu. Hráči počítačových her jsou stavěni před rozhodnutí jaké technologie zvolit, aby maximalizovali svůj zážitek z hraní her.

San Jose, Kalifornie/Praha – 10. dubna, 2018 – Společnost Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC) představila vysoce výkonný SSD disk Western Digital® Black 3D NVMe™, který je postaven na vlastní architektuře a ovladačích. Tento disk posouvá výkon při hraní her na novou úroveň, zároveň snižuje spotřebu energie a prodlužuje životnost počítačů určených pro hraní her.  Nový Black urychluje práci s daty u náročných aplikací pro stolní počítače a umožňuje uživatelům rychle k datům přistupovat a využívat je, přehrávat hudební obsah i hrát počítačové hry, ale také pracovat s video záznamy ve vysokém rozlišení.

S rostoucími požadavky na bohatý digitální obsah musejí současné počítače dokázat rychle spouštět náročné aplikace a zprostředkovávat zážitky, které přináší propracovaná grafika a videa v rozlišení 4K/Ultra HD. Pro rychlé a bezproblémové přenášení obrovského množství dat společnost Western Digital představuje novou produktovou řadu SSD disků a napomáhá překonat nedostatky dosavadních technologií ukládání dat. Nový disk formátu M.2. přináší novou architekturu NVMe i nové ovladače, které navíc optimálně integrují technologii 3D NAND od společnosti Western Digital. Nová vertikálně integrovaná platforma byla navržena od základů a se speciální architekturou tak, aby napomáhala maximalizovat výkon SSD disků s rozhraním NVMe. Disky nabízejí vylepšené řízení spotřeby energie, mimořádnou odolnost a výdrž pro rostoucí škálu aplikací, které využijí přednosti rozhraní NVMe.

„Dnešní aplikace u počítačových her neustále vyžadují vyšší výkon PC. Pevné disky Western Digital Black SSD přinášejí novou architekturu i ovladače a pro dosažení nových úrovní výkonu integrují naši technologii 3D NAND do rozhraní NVMe. Ať už se jedná o nové herní vybavení nebo počítačovou stanici pro zpracování videa, naše inovativní disky NVMe posílí mnoho stávajících ale i budoucích úložišť, které se tak stanou ideálním prostředí pro uchování dat,“ říká Mark Grace, vicepresident pro Devices Business Unit společnosti Western Digital.

Western Digital Black 3D NVMe SSD je určený pro posílení herních systémů

Mimořádná rychlost sekvenčního čtení (až 3 400 MB/s  u modelů s kapacitami 1 TB a 500 GB) a výkon zápisu (2 800 MB/s u modelu s kapacitou 1 TB) v kombinaci s kapacitou až 1 TB předurčuje tyto nové disky být ideálním řešením pro zvýšení zážitků při hraní počítačových her. Navíc tyto disky s hodnotou IOP až 500 000 (1TB model) zabezpečují extrémní propustnost dat, která je ideální pro aplikace typu „multi-thread“ a pro prostředí náročné na multitaskingové operace.

Na disky je poskytována pětiletá záruka s deklarovanou odolností 600 TBW (u 1TB modelu). Disky Western Digital Black 3D NVMe SSD budou dostupné v prodejní síti koncem dubna 2018 v kapacitách 250 GB (119,99 USD), 500 GB (229,99 USD) a 1 TB (449,99 USD)

Společnost Western Digital nabízí ve svém odvětví nejširší produktové portfolio výrobků a řešení, která napomáhají lidem zachytit a uchovat digitální obsah, přistupovat k němu a transformovat jej. Více informací na webových stránkách Western Digital.

Western Digital vytváří ideální prostředí pro data. Společnost podporuje potřebné inovace, které pomáhají zákazníkům zaznamenávat a uchovávat stále rostoucí objem dat v jejich diversitě, a také nabízí možnost k uloženým datům snadno přistupovat a transformovat je. Kdekoli se data nacházejí, od pokročilých datových center přes mobilní snímače až po osobní zařízení, špičková řešení Western Digital poskytují nástroje, jak využít všech možností dat.

Datacentrická řešení společnosti Western Digital jsou na trhu dostupná pod značkami G-Technology™, HGST, SanDisk®, Tegile™, Upthere™ a WD®.