Bezrealitky.cz na novém webu rychleji propojí vážné zájemce s majiteli nemovitostí

Praha 11. dubna 2018: Největší platforma pro přímý prodej a pronájem domů a bytů Bezrealitky.cz představila novou podobu svého portálu. Redesign zásadně zjednodušuje všechny transakce, mění způsob, jakým zájemci o bydlení komunikují s majiteli nemovitostí, přináší nejpřesnější filtrování nabídek na trhu, ale také umožňuje prověřovat důvěryhodnost zájemců prostřednictvím prémiových profilů a dává více prostoru doplňkovým službám. Nový web je první ze sérií změn, na které se portál Bezrealitky.cz letos chystá.

Nový web reaguje především na výrazné změny, které se na trhu s nemovitostmi odehrávají. Přetlak poptávky nad nabídkou totiž dlouhodobě vytváří situaci nekomfortní pro obě strany.

„Na jeden inzerát v současnosti reagují desítky až stovky zájemců. Rychlá komunikace s nimi a výběr toho nejvhodnějšího tak přestávaly být lehce zvládnutelné,“ zmiňuje Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.cz, který stojí za novou strategií portálu. „Hledali jsme tedy cestu, jak vzájemnou domluvu zjednodušit tak, aby se majitelé dostali co nejrychleji k vážným zájemcům.“

Komunikační platforma, spuštěná v rámci nového webu, nepracuje s veřejnými kontaktními údaji a veškerou komunikaci soustředí přímo na stránky portálu. Již s první zprávou je tak možné získat kompletní informace o zájemci, jako je počet členů jeho domácnosti, vlastnictví domácích zvířat či záliba v kouření. Uživatel má tedy nyní šanci ještě více zpřesnit své požadavky. V kombinaci s mapou, která umožňuje práci s výběrem zcela přesné lokality pomocí ručního kreslení (nehledě například na hranice městských částí), získávají klienti Bezrealitky.cz nejpřesnější filtraci nabídek na trhu.

Zároveň je možné prověřit bezdlužnost zájemce službou CreditCheck. To by mělo zkrátit již tak rekordně krátkou dobu potřebnou k prodeji nebo pronájmu nemovitosti, která je dnes do 10 dní v případě pronájmu a zhruba měsíc u prodeje. Zájemcům zase umožní nově aktivované premium účty seznámit se rychleji s novými nabídkami, doložit dobrovolně svou bezdlužnost a při komunikaci s majiteli dostat přednost před zájemci bez kompletního profilu.

“Tímto způsobem sami zajistíme předvýběr těch nejspolehlivějších vážných zájemců,” věří Meyer.

„Zavádíme do české praxe něco, co je zcela běžné například v Německu, tedy dobrovolné dokládání kredibility. Pronajímatelům ušetříme starosti se zkoumáním stovek nabídek, odfiltrujeme potenciálně rizikové a dovolíme jim primárně odbavit ty, které pro ně mají nejvyšší hodnotu.“

Co se naopak nezměnilo, je nutnost explicitně potvrzovat skutečnost, že uživatel není realitní makléř.

„Služba Bezrealitky.cz je mezi uživateli úspěšná také díky tomu, že dodržuje slib zcela vynechat realitní makléře. Tento závazek stále bereme opravdu vážně,“ zmiňuje Meyer a připomíná, že portál nemá problém jít ve jménu ochrany svých uživatelů do soudních sporů s realitními kancelářemi či makléři, kteří se tuto podmínku rozhodnou nerespektovat.

Na novém webu získal více prostoru také doplňkový servis. Portál Bezrealitky.cz se netají tím, že se v letošním roce chce dále posunout do poskytovatele komplexních služeb. Na jedno kliknutí je tak možné zpracovat kupní či nájemní smlouvu, odhadnout cenu nemovitosti, sjednat její profesionální focení, stavební kontrolu nebo zajištění energetického štítku budovy.

Bezrealitky.cz i jedenáct let od svého vzniku nadále zůstává jedním z nejnavštěvovanějších českých realitních webů. Měsíčně ho navštíví více než půl milionu zájemců o bydlení a každý měsíc se jeho prostřednictvím prodá asi 400 a pronajme kolem 3 000 nemovitostí. Lidem portál na provizích, které by jinak museli zaplatit realitním kancelářím, ušetřil za rok 2017 přes miliardu korun.