Geis a Český bestseller 2017

Je pravda, že lidé nečtou a že krásná literatura opouští své pozice? Byť poslední statistický průzkum, který máme k dispozici, realizovaly Ústav pro českou literaturu a Národní knihovna už v roce 2013, zdá se, že to s tím nečtenářstvím nebude tak hrozné. Podle zmíněného průzkumu se jen 16 procent populace považuje za nečtenáře a naopak 24 procent Čechů přečte více než 13 knih za rok a 20 procent 7 až 12 knih za rok.

„O tom, že čtenářů neubývá, svědčí i prodeje knih přes internet. Spolupracujeme jako přepravce se společností KNIHCENTRUM.cz a objem zásilek, které jejich zákazníkům doručujeme, se stále zvyšuje,“ říká Kristýna Copková, marketingová specialistka společnosti Geis. „Proto jsme v loňském roce s potěšením přijali jejich nabídku stát se partnerem soutěže Český bestseller, kterou pořádají už od roku 2001. Jde totiž o klání, kde se stupně vítězů tvoří podle zájmu zákazníků a podle hlasování čtenářů, takže titul získávají opravdu ty nejoblíbenější tituly,“ popisuje Kristýna Copková.

Český bestseller má dohromady 11 kategorií, které jsou rozděleny podle zaměření. Svou kategorii tu mají například kuchařky, biografie, cestopisy či knížky pro děti a samozřejmě audioknihy. Do nominace se knižní titul dostává na základě prodejů – jde tedy o výběr nejprodávanějších knih v síti knihkupectví KNIHCENTRUM.cz a e-shopu a audioknih prostřednictvím služby Audioteka.cz.

„U většiny kategorií se pořadí vítězů tvoří podle prodejů, výjimkou je pouze Cena čtenářů. O té totiž mohou lidé hlasovat na webu. Právě proto jsme se stali jejím partnerem,“ vysvětluje Kristýna Copková a dodává, že hlasování bylo na www.ceskybestseller.cz zahájeno 1. dubna a potrvá celý měsíc. „Hlasující zvolí jeden titul z každé kategorie nominovaných knih, označí zvoleného favorita a své hlasy jediným kliknutím odešle. Z jedné adresy může odejít pouze jeden e-mail. Hlavní cenu získá jeden titul napříč všemi kategoriemi,“ popisuje Kristýna Copková.

Vítěz bude vyhlášen na slavnostním večeru Český bestseller 2017 v Praze 9. května 2018 u příležitosti výstavy Svět knihy, která je největší tuzemskou přehlídkou knih a jejich vydavatelů.

Více informací na: www.geis-group.cz

O skupině Geis

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Od svého založení v roce 1948 se neustále rozvíjí. Holding, který řídí přímo majitelé, je dnes globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb. Zaměstnává kolem 6 200 lidí a v roce 2016 vygeneroval obrat 812 milionů EUR.

Do holdingu patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road Services (balíkové / paletové / kusové / celovozové přepravy), Logistics Services (kontraktní logistika, výroba obalů) a Air+Sea Services (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav).

V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ s.r.o., Geis Parcel CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o., Geis Solution CZ s.r.o. a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK s.r.o. a Geis Parcel SK s.r.o. Česko-slovenská část skupiny zajišťuje komplexní logistické služby, a to od balíkových přeprav přes kusové, paletové a celovozové přepravy, letecké a námořní přepravy, skladovou logistiku včetně vývoje a výroby obalů až po sofistikované logistické projekty. Zaměstnává téměř 1600 pracovníků na 33 pobočkách a v roce 2016 dosáhla obratu více než 5 miliard Kč.