Novým finančním ředitelem Mitonu je Vladimír Janouš

Praha 11. 4. 2018 – Finance investiční skupiny Miton od března řídí nový CFO Vladimír Janouš. Nahrazuje Martina Řezáče, který po vzájemné dohodě v této pozici v prosinci minulého roku skončil. Vladimír Janouš do Mitonu přichází z mezinárodní poradenské společnosti KPMG, kde se 15 let věnoval auditu, management consultingu, fúzím a akvizicím.

Jsem moc rád, že Vláďa přijal naši nabídku a může tak pokračovat v dobré práci, kterou zde započal Martin Řezáč. Vláďa do Mitonu skvěle zapadá, znám ho velmi dobře a vím, že se na něj můžu spolehnout. Koneckonců, seděli jsme spolu v lavici na střední i vysoké škole,” říká David Špinar, CEO Mitonu.

Náplň práce CFO Mitonu je velmi pestrá a pro Miton i jeho firmy důležitá. Pojí v sobě finanční management celé struktury Miton holdingu, posuzování nových investičních příležitostí, ale také pomoc jednotlivým firmám v portfoliu s finančním managementem, business plány a reportingem. Zvláště těm menším, které ve svých týmech vlastní finanční manažery ještě nemají. Vladimír Janouš na současné pozici využije zejména zkušenosti s řízením projektů v oblasti financování, tvorby podnikatelských plánů a posuzování investic.

Moc si vážím příležitosti pracovat pro Miton. Je to pro mě velká změna po řadě let v korporaci. Už první dny ukázaly, že se tu například řada věcí rozhoduje mnohem rychleji, což mi vyhovuje,“ říká Vladimír Janouš.  

Firemním financím se Vladimír Janouš věnuje celou svou kariéru a tento obor také vystudoval na Vysoké škole ekonomické v Praze. Je mu 39 let a má dvě děti.

O investiční skupině Miton

Aspoň jednu ze služeb, které Miton za uplynulých 17 let spustil nebo spoluvlastní, každý měsíc využívá už sedm z deseti Čechů, kteří jsou na internetu. Do portfolia této investiční skupiny patří například Bonami, Glami, Rohlik, Biano, Driveto, GoOut a řada zahraničních sester těchto značek například v Německu, Polsku, Francii, Španělsku, Itálii nebo na Slovensku. Mezi nejznámější již prodané projekty Mitonu patří Slevomat.cz, Heureka.cz nebo Damejidlo.cz.