4K projektor BenQ TK800 pro domácí kino

Praha 12. 4. 2018 – Společnost BenQ, světová jednička na trhu s DLP projektory, uvádí na trh nový projektor pro domácí kino BenQ TK800. Nabízí 4K UHD rozlišení, vysoký dynamický rozsah HDR, 92% pokrytí barevného standardu Rec. 709, svítivost 3000 lumenů a speciální audiovizuální režimy.

„Svět je připraven na 4K revoluci v domácnostech,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a pokračuje: „Pro maximální zážitek při sledování sportovních akcí a filmů přináší BenQ skutečný 4K obraz s HDR, vysokým kontrastem a sytými barvami.“

BenQ TK800 nabízí rozlišení 3840 x 2160 obrazových bodů, představujících výsledných takřka 8,3 milionu pixelů. Disponuje technologií HDR zajišťující vysokou svítivost a zvýrazněný kontrastní poměr. Kvalitní obraz podporuje také vylepšené 4K RGBW barevné kolečko, díky kterému je dosaženo 92% pokrytí barevného standardu Rec. 709, což ve spojení s vysokým jasem 3000 lumenů poskytuje jasnou projekci světlého obsahu i v prostředí s okolním osvětlením.

Projektor nabízí dedikované audiovizuální režimy pro fotbal a sport obecně. Fotbalové nastavení zachovává přirozené odstíny kůže, zatímco zintenzivňuje svěží zelenou barvu trávníku a současně odděluje komentář a ohlasy fanoušků na stadionu. Sportovní režim také zlepšuje tóny barev a vyvažuje je v závislosti na venkovním či vnitřním prostředí.

K dispozici je i CinemaMaster Audio+2 systém, který byl výrazně vylepšen oproti předchozí verzi rozšířením frekvenčního rozsahu, výkonem 5 W a použitím sofistikovaných materiálů pro membránu měniče a rezonanční zvukové komory.

Variabilitu umístění projektoru v prostoru umožňuje 1,2x zoom a automatická korekce obrazu.

BenQ TK800 je k dispozici za doporučenou cenu 33 490 Kč s DPH v České republice a 1310 euro s DPH na Slovensku.

Pro více informací navštivte www.BenQ.cz

 

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.